Do druhé třetiny vlétli liberečtí hráči s jasnou touhou vyrovnat, a tak se tlačili do zakončení. To se jim vyplatilo ve 4.minutě druhé třetiny, kdy Salát uklidil balónek po přihrávce Jakoubka. Tatran však dokázal odpovědět po pěti minutách, kdy si Martin Richter vybojoval míček na své polovině a individuální akcí se dostal až ke střele, na kterou Mitrovský nestačil. Zbytek třetiny patřil hostům, kteří se však naštěstí neprosadili.

Začátek třetí třetiny patřil jednoznačně Liberci a podařilo se mu vyrovnat. Obě branky zaznamenal Salát a stal se tak nejlepším hráčem domácího družstva. Bohužel chvilku po vyrovnání přišla rozhodující chyba Žilky, který na polovině upadl a pustil hostujícího Richtera do samostatného úniku, jenž bezpečně proměnil. Liberečtí se snažili o vyrovnání, několik šancí však nevyužili. Rozhodnutí padlo ve dvouch oslabeních, které potrestal Tatran dvěma góly a dal výsledku konečnou podobu. “V první třetině byl Tatran lepší, protože nám chyběla souhra, pohyb a měli jsme strach vepředu něco vymyslet. Ve druhé třetině jsme hru vyrovnali a dostávali jsme se do šancí. Ve třetí třetině jsme na Tatran přitlačili a věřili si v útoku, z čehož vzniklo vyrovnání. Rozhodla nešťastná chyba a zbytečné vyloučení. Tatran odskočil na dva góly a to už je proti nim těžké hrát,“ zhodnotil zápas Radim Křenek.

Liberec: Mitrovský – Fiala, Kujan, Krupička, Major, Uglanov, Štěpánek, Marhan, Salát, Křenek, Hůza, Jakoubek, Žilka, Nesměrák, Veselý, Havrda, Derka.