Jan Pecka z Liberce jel v týmu Inlajn.CZ Elit a Dugs Liberec jako jediné družstvo reprezentovalo historiky. Pecka dojel s Inlajn.CZ šestý, Dugs na 62. místě a v kategorii veteránů obsadilo 9. místo. Startovalo 600 družstev, což prezentovalo 6 000 účastníků.

V 16 hodin byl start, když dvě hodiny předtím se jela kvalifikace na 300 metrů o pozice při startu. Zde byl Pecka třináctý nejrychlejší a sám se pak jako první jezdec postavil na start 4,5km okruhu. „Startovalo se v ponožkách, museli jste pak přeběhnout dráhu a na druhé straně se dostat do svých bruslí. mě to trvalo 28 vteřin, takže se mi podařilo vyjet jako osmý,“ popisuje Pecka start. „Na čele se hned vytvořila pětičlenná skupina a v tomto pořadí dojela i do cíle. To byli samí Francouzi, jezdci Světového poháru A a B. Ti jeli dvě stě kol, každý v průměru 20. Já jsem odjel devatenáct okruhů spolu s dalšími dvěma našimi, ale ostatní měli kolem osmnácti. Celkem náš tým odjel 184 okruhů,“ říká.

Průměrná rychlost Pecky byla 32 km/h, od dvou do osmi ráno se navíc jezdci museli vypořádat s deštěm. „Trať byla skvělá, kvalitní asfalt i v zatáčkách. Po startu se jel úsek 600 m do kopce, to bylo převýšení padesát metrů. Pak to klesalo a v rychlém sjezdu se dosahovala rychlost 60 km. A stále se jelo doprava,“ popisuje trať.

Inlajn.CZ si oproti loňsku polepšil o jednu příčku, ze zahraničních týmů byl dokonce nejlepší. „Přiblížili jsme se světové špičce, kde jsou týmy vyrovnané, my jsme byli tak půl na půl. Půlka velice dobrých a půlka průměrných,“ tvrdí liberecký závodník. „Sám jsem jezdil v průměru o 10 vteřin pomaleji na kolo než loni, ale ty časy byly stále stejné – vyrovnané. Jedno kolo za 7 až 7.20 minut, za deště 7.40. Nejhorší to bylo v noci za deště, kdy jsem odjel sedm kol a měl toho plný brejle. Za ty dva dny jsem naspal tak 3,5 hodiny,“ dodává po 22hodinové cestě z Francie.

Členové libereckého týmu Dugs jsou amatérští sportovci, bývalí atleti, běžkaři na lyžích a jeden hokejista: Petr Kolář, Jiří Franc, Vladimír Vodička, Ladislav Novotný, Miloš Virt, Zdeněk Krčmář, Radek Meier, Tomáš Krutský, Simona Nývltová. Ti ujeli 149 kol v čase 24:03.41.52 hodin.