Startuje Giraudet

Největším bonbónkem startovní listiny je spolujezdecká legenda Francouz Denis Giraudet, který ve světových soutěžích navigoval Bugalského, Kankkunena, Auriola a Schwarze. Na Bohemce usedne vedle nadějného devatenáctiletého norského jezdce Eyvinda Brynildsena ve voze Fiat Punto S 2000.

Shakedown ve čtvrtek

„Předkrmem“ pro diváky je čtvrteční shakedown (testovací rychlostní zkouška), vedoucí opět pod Drábskými světničkami u Dnebohu. První vozy zde pojedou od 15 hodin. Trať letošního 34. ročníku měří téměř 670 kilometrů a během tří dnů čeká na soutěžní posádky z pěti zemí Evropy dvanáct rychlostních zkoušek o délce 249 km.

V pátek Sosnová

V pátek se startovní pole přesouvá do Sosnové, kde soutěž začne supererzetou na rallykrosové trati. Zde první vůz startuje v 16.30 hodin. Pro diváky je kromě soudobých soutěžních vozů připravena i velká show, na níž nebudou chybět se svým wéercéčkem ani Jan Kopecký s Filipem Schovánkem. Své umění zde předvede i třicítka posádek s historickými soutěžními vozy. Organizátorům se vedle českých legend Škody 120 S, Škody 130 RS a Škody 200 RS podařilo získal účast i vozů Lancia, Mini Cooper, BMW, Opel Ascona, Porsche nebo Renault 5 Turbo.

Sobota od osmi

Sobotní etapa odstartuje z Mladé Boleslavi v osm hodin ráno a poprvé zavede účastníky na městskou erzetu. Odsud se soutěžní vozy přesunou na Liberecko a absolvují dvakrát rychlostní zkoušky Sychrov, Šumburk a Smržovka. Nedělní závěrečná etapa odstartuje z Liberce v osm hodin a v závěrečném dni jsou připraveny dvě erzety Chloudov a Navarov, které se jedou dvakrát. Královskou erzetou je pak Navarov, měřící více než čtyřicet kilometrů.

Na cílovou rampu v Mladé Boleslavi přijede první posádka v patnáct hodin.

Závodí i jezdci z regionu

Vedle již zmíněných jezdců mají šanci na čelní pozice i Trojan, Arazim, Semerád, Prokop, Peták, Barvík, Gavlák, Vlček, Jelínek, Hozák nebo Sýkora. Z regionu odstartují Donát s Brixím, Donát s Neoralem (obě dvojice Škoda Octavia) a Brož s Prokorátem, Grega s Ježkem (Škoda Felicia KC). Odstartovat měl i liberecký Miroslav Kalina, který však esemeskou sdělil svou hospitalizaci v nemocnici kvůli nemocným zádům.

Bude i Haugland

V Historic show mimo jiné pojede i Nor Johny Haugland se Škodou 120 S, Jaromír Malý se stotřicítkou eresou nebo posádka z Liberecka Žalský s Drešerem se Škodou 130 LR. V seznamu přihlášených je uveden i Harald Demuth s vozem Audi Quattro.