Závodu s účastí mezinárodních jezdců se každoročně účastní více než 350 bikerů v řadě kategorií s netradičními soutěžemi, např. „S šéfem na férovku“ pro firmy a podobně.
„Těžká pohoda“ - to je slogan čtyřiadvacetihodinového závodu.

Do povědomí bikerů se tato akce zapsala v průběhu posledních let, kdy se stala nedílnou součástí maratónských závodů v Čechách, jako extrémně náročná vytrvalostní soutěž, která dokáže dokonale prověřit fyzickou i psychickou kondici každého účastníka.

Zároveň je to také ojedinělá sportovní událost s neopakovatelnou atmosférou plnou napětí, přátelského povzbuzování, ale také únavy a krásných vzpomínek.

Vlastní závod je rozdělený do následujících kategorií:

Jednotlivci – nejprestižnější a nejnáročnější kategorie pro skutečně trénované nebo výjimečně odolné jedince.
Dvojice – pro sportovně laděné hobby týmy, nebo týmy, které v předešlých ročnících jely čtyřky a chtějí zkusit něco nového…
Čtveřice – pro každého, kdo alespoň elementárně ovládá jízdu na horském kole, zvládne rychlejším tempem vyjít do pátého patra a především pro ty, již mají chuť ve svém kolektivu podpořit společného týmového ducha s náročným sportovním výkonem.

Při loňském ročníku byly stanoveny nové rekordy tratě:

Kategorie JEDNOTLIVCŮ, MUŽI - Pavel Kozlík (BikeBase.cz) 29 kol/429 km.

Kategorie JEDNOTLIVCŮ, ŽENY - Petra Foktová (SP Kolo) 20 kol /292 km.

Kategorie DVOJIC - Tomáš Tobolka a Roman Šťastný (Rock Machine Cyklomax) – 32 kol /512 km.

Během závodu bude v centru celého dění připraven pro diváky, závodníky a jejich podpůrné týmy zajímavý doprovodný program. Počínaje různými soutěžemi (závod na 24 minut, Rohozec PIVOBIKER) a konče exhibicí DIRT JUMPu.

Samozřejmostí je kvalitní našlapaná muzika v průběhu celého závodu, doprovázená videoprojekcí z předešlých ročníků BIKE MARATONU 24 HODIN MTB. V předvečer závodu dostanou všichni zúčastnění ještě šanci doladit formu na páteční party, což je malé milé překvapení organizátorů.

Na neděli je připraven oblíbený závod na 24 minut pro mladou nastupující bikerskou generaci.

Letošního závodu se zúčastní rekordních 350 závodníků plus početný doprovod s diváky, kteří doladí správnou atmosféru.

Nezbývá než pozvat všechny, kteří si chtějí kvalitně zasportovat a zároveň opět o trochu posunout hranice svých možností. O to přece běží, tedy v tomto případě jede…

Veškeré další a aktuální informace lze nalézt na www.24hours-mtb.com.