SKST Liberec B – Slavoj Ústí nad Labem 9:4. Body Liberce B: Macela, L. Borůvka, J. Borůvka a Protiva po 2, čtyřhra Macela-L. Borůvka 1.

Ve finále hraném na dvě vítězná utkání měli domácí vše ve svých rukou. Výhra 9:2 z prvního duelu v Ústí nad Labem byla tak suverénní, že se neočekávalo nic jiného než hladké vítězství.

Utkání začalo pro Liberec dobře. Na vyhranou čtyřhru navázal dobrým výkonem Jakub Borůvka, který hladce vyprovodil zkušeného Sklenáře.

Za hosty hned vzápětí kontroval vítězstvím nad Protivou Červený. Domácí však utkání od začátku kontrolovali. Body přidali jak Macela proti Votavovi, tak Lukáš Borůvka těsnou výhrou s Šulcem.

Rozhodovalo se za stavu 6:3 pro domácí. Macela bojoval s Červeným v krásném utkání o každý míček. Sportovní štěstí přálo soupeři a svým již třetím vítězstvím snížil na 6:4. V tu chvíli L. Borůvka prohrával na druhém stole 0:2 na sety se Sklenářem. Přesto se nevzdal a za bouřlivé atmosféry utkání otočil ve svůj prospěch.

Další vítězství tak přidal J. Borůvka a závěrečný postupový bod zajistil vítězstvím nad Votavou domácí Protiva. Liberecké béčko tak postupuje do 2. ligy. V sezoně 2007/08 bude mít SKST Liberec zastoupení v 1., 2. i 3. lize mužů.

„Od počátku sezony byl postup jasným cílem. Jsem rád, že náš mladý tým zvládl tíhu play off a suverénně postoupil,“ řekl po utkání spokojený kapitán Pokorný.