Vyšetřování nehody je u konce a liberečtí kriminalisté zahájili trestní stíhání řidičky. Posudky ukázaly, že nikdo z účastníků nehody nebyl pod vlivem alkoholu a pitva prokázala, že chodykně veškerá zranění utrpěla při nehodě. 

„Znalecký posudek z oboru doprava, svědecké výpovědi, šetření v místě nehody, plánek dopravní nehody dokazují, že příčinou dopravní nehody bylo především nedostatečné sledování situace v provozu ze strany řidičky vozu Renault a také nepřiměřená rychlost dohledovým poměrům vozidla a  ke stavu v tu dobu mokré vozovky,“ dodala policejní tisková mluvčí Vladimíra Šrýtrová. 

Obviněné řidičce nyní hrozí v případě pravomocného odsouzení až šestiletý trest odnětí svobody.

„Žena při střetu utrpěla vážná zranění. I přes resuscitaci, která trvala několik desítek minut, musela zasahující lékařka konstatovat smrt,“ upřesnil tiskový mluvčí záchranky Michael Georgiev. 

Žena nešla po přechodu, ale mimo něj a proplétala se mezi auty. Podle všeho jedno z nich, červený osobní vůz Renault Kangoo jedoucí od Jablonce, ji zachytilo a odhodili do jízdní dráhy bílého vozu Toyota v protisměru.

Policejní mluvčí Vlasta Suchánková průběh nehody potvrdila s tím, že k nešťastné události došlo v místech křižovatky ulic Tanvaldská a U Tělocvičny a to mimo vyznačený přechod.

"Policisté okamžitě vozovku v obou směrech uzavřeli a kromě dopravních policistů na místo přijel i výjezd služby kriminální policie a vyšetřování. Tato služba se také bude tragickou nehodou nadále zabývat a zjišťovat skutečnosti, které objasní nehodový děj i objektivní příčiny nehody," uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Průjezd místem byl pro osobní dopravu odkloněn ještě v devět hodin večer kvůli vyšetřování a úklidu komunikace.