Podle mluvčí nemocnice Barbory Silné se pacient pokusil skočit z okna chirurgické jednotky intenzivní péče. „Muž byl po operaci břicha a opakovaně se dožadoval propuštění. V jednu chvíli slezl z postele a vlezl na okno. Díky tomu, že byl pod neustálým dohledem, se mu ale vyskočit nepodařilo, zachytily ho sestry," uvedla mluvčí. Další informace nemocnice s ohledem na vyšetřování případu zatím uvádět nechce.

Očitá svědkyně popisuje, že muž už měl venku nohu, ale nahoře ho někdo chytil. Pacient byl podle ní nahý. Další očitý svědek popsal, že pacient po příjezdu hasičů křičel „Hasiči zachraňte mě."

Deníku mluvčí policie Ivana Baláková potvrdila, že čtyřiačtyřicetiletý muž se zdvihl se svého lůžka, proběhl do pokoje personálu, kde proskočil zavřeným oknem. "Do nemocnice byl přijat v sobotu ráno, kdy se pokusil o sebevraždu. Bodl se do hrudi a ve Zdislavy u Českého dubu skočil ze skály," konstatovala Baláková.

Po sundání muže a předání do péče záchranářů hasiči omyli budovu chirurgie i žebřík, obojí bylo potřísněno krví prýštící z ran sebevraha. Nyní je pacient pod zvýšeným dozorem v péči lékařů.