„Osoba utrpěla lehké poranění a při příjezdu našich kolegů byla při vědomí. Převezli ji sanitou do péče lékařů jablonecké nemocnice,“ uvedl Michael Georgiev, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje.

Nehoda se odehrála ve chvíli, kdy vlak projel zatáčkou a kousek za ní viděl strojvedoucí člověka stojícího u trati, otočeného zády k blížící se soupravě. „I když se snažil strojvedoucí brzdit, věděl, že tento člověk stojí příliš blízko trati a střetu se zřejmě nevyhne. A opravdu vlak nedobrzdil a do stojícího muže drcnul, do jeho horní části těla a náraz muže odmrštil,“ popsala událost Ivana Baláková, mluvčí liberecké policie.

Muž byl při vědomí, viditelné zranění neměl, ale stěžoval si na bolest zad. Příčiny jsou v šetření a zabývá se jimi i drážní inspekce. Nehoda zastavila vlaky na frekventované trati a podle informací Českých drah nepojedou nejméně do 15.00 hodin. Náhradní autobusovou dopravu se kvůli nedostatku řidičů nepovedlo zajistit, a tak České dráhy prosí cestující, aby využili jinou hromadnou dopravu.