Liberecký kraj - Ranní mrazíky, pospíchající řidiči a namrzlé silnice. Kombinace, která nemůže skončit jinak než nehodou. Jen ve středu havarovalo v kraji 13 řidičů. Čísla za čtvrtek nejsou o moc příznivější.

Jako magnet na nehody ve čtvrtek ráno fungovala řidička, která bourala na rychlostní komunikaci v Březině nedaleko Turnova.

„Na silně namrzlém mostě havarovala nakonec tři auta," popsala mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Zdenka Štrauchová.

Řidička totiž krátce po nehodě zavolala na místo hlídku dopravních policistů. Při sepisování události však do policejní dodávky narazil jiný vůz.

„Řidička si při první nehodě poranila palec na ruce. Poté, co do policejní dodávky nabouralo auto, poranila si i koleno," doplnil ředitel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Stanislav Mackovík.

Zasahující středočeští policisté odskákali nehodu podobně jako řidička. „Při nehodě došlo i k jejich zranění," dodala mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Na hodinu byla silnice uzavřena a doprava odkloněna po přilehlých cestách.

Bouralo se napříč celým krajem. Semilští hasiči museli při vyprošťování Fiatu Punto využít jeřáb. Pochroumaný automobil totiž skončil na střeše nedaleko Stružince.

Naopak v Plavech se střetl osobní vůz s kamionem nebo mezi Frýdlantem a Novým Městem pod Smrkem trefil řidič Škody Felicia strom.

K nehodám vyjížděli policisté třeba i v Liberci nebo v Chrastavě.

„Hasiči byli ve čtvrtek dopoledne volání k osmi nehodám v Libereckém kraji," doplnila mluvčí krajských hasičů.

Ledovka by se měla na silnicích objevovat i v následujících dnech. Pospíchat se proto nemusí vyplatit. Raději sundejte nohu z plynu a zpomalte.