„V Jilemnici na kruháči jela na motorce žena, kterou srazilo odbočující auto. S povrchním poraněním ruky a nohy byla převezena na chirurgickou ambulanci do nemocnice v Jilemnici," popsala nehodu mluvčí liberecké záchranky Lenka Markovičová.

S přibývajícím počtem slunečných dní bude pravděpodobně nehod přibývat. „Po zimě se každý těší na to, až svoji mašinu vytáhne a pořádně projede, dá se tedy očekávat, že samozřejmě nehody budou. Někdo se neovládne a někde to rozpálí, jinde mu zase auto nedá přednost," míní motorkář Petr Novotný.

Ne každý motorkář, ale jezdí na motorce pro pocit rizika. „Já se rád kochám. Je tu na světě přeci tak krásně. Jezdím si proto pomaličku v klídečku a koukám po kráse přírody. Je to ale na každém z nás, člověk do toho musí asi dospět," říká majitel choppera Jaroslav Kosina.

Podle zkušeného motorkáře Kristiána Kopeckého je problém hlavně v mladých lidech. „Já sám jsem si postupně dělal papíry na silnější a silnější motorku, teď je to tak, že kluci dostanou peníze a koupí si stroj, se kterým nemají zkušenosti a prostě ho nezvládnou," míní Kopecký.

Podle Kristiána Kopeckého si musí taky motorkáři v těchto prvních slunečných dnech dávat pozor na kamínky na silnici, protože ne všude se stihli po zimě komunikace dostatečně vyčistit.

Motorka také musí před vjezdem na silnici po zimě splňovat několik kritérií, kromě samozřejmé technické kontroly to je například i tlak v pneu.