Už ráno vyjížděli záchranáři do Mírové pod Kozákovem na Semilsku, kde auto skončilo v rybníce. Řidičku a její dceru museli oživovat. Bojují o život, dodala mluvčí záchranky.

Nehoda na hlavní silnici u Bezdězu byla podle krajské policejní mluvčí Ivany Balákové ohlášena v 10:30. "Vůz jel z Doks na Mladou Boleslav a zhruba kilometr před odbočkou do obce Bezděz vyjel ze zatím nezjištěných příčin ze silnice, havaroval a převrátil se na střechu," popsala nehodu mluvčí. Ve voze zahynula šestaosmdesátiletá matka řidiče. Dvaašedesátiletý muž podle ní vyvázl s těžkým zraněním. Zhruba na hodinu musela být podle Balákové silnice pro dopravu zcela uzavřena.

K nehodě u Mírové pod Kozákovem na Semilsku vyjížděli záchranáři krátce po 08:00. "Bylo nám ohlášeno, že auto sjelo do rybníka v Sekyrkových Loučkách, hasiči na místě zjistili, že je auto na střeše obrácené koly nahoru," popsala nehodu mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Zdenka Štrauchová. Jako první na místo přijeli policisté z Turnova, pár minut po nahlášení události. "Jen sundali opasky a skočili do vody," uvedl mluvčí policie Petr Kmínek. Podle něj se policistům podařilo jedny dveře otevřít ještě před příjezdem hasičů, kteří také skočili do vody. Z auta vytáhli matku s dcerou a zahájili oživování. "Obě byly v bezvědomí," řekla Štrauchová. Na místo přijeli i policejní potápěči, nikoho dalšího ve vodě nenašli.

Podle Markovičové byla 13letá dívka převezena ve vážném stavu vrtulníkem do pražské nemocnice v Motole, její sedmačtyřicetiletá matka byla dopravena na traumatologii do Liberce. "Obě jsou ve vážném stavu a bojují o život, podle odhadu mohly být ve vodě 20 minut," dodala Markovičová.