Tři lidé se těžce zranili. Jako například řidička v Renaultu ve Staré Rochlické ulici v Liberci v polovině listopadu. Nejprve tam boural na námraze řidič jiného auta. „Do havarovaného vozidla nabourala řidička s renaultem a utrpěla těžké zranění,” uvedla mluvčí liberecké policie Ludmila Knopová.

Ubylo lehkých zranění a menší je i hmotná škoda. Méně řidičů přistihli policisté opilých. Přesto jich bylo sedm a jedním z nich byl jednadvacetiletý mladík. „Projížděl okolo zaparkovaného vozidla, neodhadl boční vzdálenost a narazil do něj,” popsala Knopová. Mladík pak nadýchal 2,02 promile alkoholu a na místě přišel o řidičák.

Pro řidiče, kteří nemusí jezdit denně, je zajímavá denní statistika . Z ní vyplývá, že nejvíc se bourá v pátek. Ze 124 nehod jich bylo 26 právě před víkendem.To je o sedm víc než v úterý a čtvrtek. Nejklidnější bývá víkend, listopadové soboty zaznamenaly čtrnáct nehod, neděle dvanáct.

V drtivé většině zavinili nehodu sami řidiči aut. Ve třech případech to byl cyklista či domácí a lesní zvěř. Čtyřikrát byli na vině chodci.