Jednou z těch posledních je například úterní nehoda z Libštátu na Semilsku, kde se kolem sedmé hodiny ráno srazilo s motorkou popelářské auto. Na místě zasahovali policisté a hasiči.

„Zraněnému muži a ženě z motorky jsme poskytli první předlékařskou pomoc, nasadili krční límec a následně je předali záchranářům," uvedla mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová.

Ve skutečnosti o vážnou nehodu ale nešlo. Co přesně se ale na místě stalo, se šetří.

„Nákladní automobil a motorka se srazily mezi obcemi Libštát a Bělá. Příčiny a okolnosti srážky jsou ale nadále v šetření," řekl Deníku mluvčí Semilské policie Petr Kmínek.

Nedání přednosti

Bouralo se ale například i v Kořenově. V pátek v poledne se tu srazilo osobní auto s motorkou. Viníkem srážky je řidič auta, který při odbočování vlevo nedal přednost protijedoucímu motorkáři. „Řidič motocyklu utrpěl lehké zranění. Muž za volantem vyvázl bez újmy na zdraví. Oba řidiči se podrobili dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Celková škoda je sto deset tisíc korun," upřesnil Kmínek.

Vážnější zranění motorkáře si vyžádala nehoda, která se o den později, v sobotu, stala v Roprachticích na Semilsku. „Muž na motorce s propadlou technickou kontrolou jel od Poniklé na Vysoké nad Jizerou. Při projíždění pravotočivé zatáčky dostal na mokré silnici smyk, přejel do protisměru a střetl se s protijedoucím osobním autem," popsal průběh srážky Kmínek. Zraněného řidiče auta ošetřili záchranáři na místě, motorkáře přepravil do nemocnice vrtulník.