Dvě ženy utrpěly zranění.

K první, kdy řidič havaroval do svodidel, došlo podle mluvčí liberecké policie Vlasty Suchánkové po šesté hodině ranní. „Krátce na to přijížděla řidička s osobním vozem Škoda Octavia, která se chtěla havarovanému vozidlu vyhnout. Dostala ale smyk a skončila v příkopu," popsala mluvčí druhou nehodu. Řidičku i její spolujezdkyni odvezli zdravotníci na ošetření do nemocnice.

Další řidič, který na nehodu reagoval, skončil podle Suchánkové v příkopu. V koloně, která se začala tvořit, se pak střetlo osobní auto s nákladním, a posléze do sebe narazila dvě osobní vozidla. Podle Suchánkové řidiči zřejmě nedodrželi bezpečnou vzdálenost. Hromadná dopravní nehoda zkomplikovala provoz ve směru na Liberec, kde byl až do 10.50 průjezdný pouze jeden pruh.

Meteorologové před možnou tvorbou náledí vydali varování. Na kluzké silnici v Liberci ráno narazilo auto do svodidel na průtahu Liberce u sjezdu nedaleko obchodního centra Nisa. Dvě auta se srazila i v Jablonci a mimo silnici se při nehodě dostalo auto u Jablonného v Podještědí.

Silnice v Libereckém kraji jsou po chemickém ošetření sjízdné s opatrností. Vozovky jsou mokré nebo vlhké. Výstraha meteorologů před náledím platila do 09:00, místy se ale dopoledne mohou vyskytovat mrznoucí mlhy. Jinak by mělo být v Libereckém kraji skoro jasno až polojasno. Nejvyšší denní teploty budou od dvou do pěti stupňů Celsia, na horách od nuly do tří stupňů.