V Libereckém kraji napadlo od úterý kolem pěti centimetrů sněhu a místy se stále objevují sněhové přeháňky. Zbytky rozbředlého sněhu dnes leží i na hlavních tazích a vozovky mohou klouzat. Silničáři radí jezdit velmi opatrně. Pozor by si měli dát motoristé na hlavním tahu z Liberce na Prahu, kde od rána policie vyjížděla už ke čtyřem dopravním nehodám. Většinou se obešly bez zranění.

K první nehodě vyjížděla policie před 06:30, kdy u Jeřmanic nedaleko vodárny narazilo osobní auto do svodidel. Vůz zřejmě dostal smyk. Podobně od té doby skončila na silnici 35 mezi Libercem a Turnovem další tři osobní auta, havarovala u Žďárku, v Dlouhém Mostu a u Jeřmanic pod železničním přejezdem. "Nehody se většinou obešly bez zranění," řekla mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Markovičová.

Jinak je na silnicích v Libereckém kraji klid a žádné problémy hlášeny nejsou. Všechny silnice jsou se zvýšenou opatrností sjízdné. Teploty v kraji však klesají až k šesti stupňům pod nulou a vozovky mohou namrzat. Řidiči by proto měli jezdit opatrně a zpomalit.

Sněhové přeháňky očekávají meteorologové po celý den, odpoledne by však už měly slábnout. Teploty se budou celý den držet pod bodem mrazu a na silnicích to může klouzat.

Dnešní den se tak nezastavili ani hasiči, kteří zasahovali u několika dopravních nehod. Kromě již uvedených kolizích na silnici R35 zasahovali i u nehody v Oldřichově v Hájích, kde podle mluvčí hasičů Zdeňky Štrauchové, sjelo auto do příkopu. 

Bez zranění se obešla i nehoda u Jeřmanic, kde havarovala řidička Volkswagenu Caddy. "O svodidla si tu zdeformovala přední část automobilu. Jelikož havarované auto stálo napříč pravého jízdního pruhu a na silnici se tvořily velké kolony, hasiči pomocí navijáku na vozidle RZA automobil odtáhli za krajnici," upřesnila Štrauchová. Po provedeném protipožárním opatření následně sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny.