Dnes v 10:33 hodin obdrželi hasiči na tísňové lince 112 informaci o dopravní nehodě u Harrachova, kde se u křižovatky na Mýtě převrátil kamion na neobydlený dům. 

"Když hasiči dorazili na místo, zraněný řidič byl v péči ZZS. Kamion ležel převrácený na boku u rohu domu a kvůli netěsnosti víček na nádržích z něho unikala nafta. Na zpevněnou plochu vyteklo odhadem do 50 l nafty. Tato místa hasiči ošetřili sorbentem," informovala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Jednu nádrž se podařilo hasičům uzavřít, vytékající pohonné hmoty z druhé nádrže jímali do kanystrů, poté naftu přečerpali. Před únikem tak zachránili zhruba 150 litrů nafty. Aby nedocházelo k dalším únikům, potřebovali hasiči co nejdříve postavit vůz na kola. To se jim povedlo díky jeřábu semilských profesionálů.

Po nezbytně nutnou dobu byla silnice uzavřena, dále byl provoz řízen kyvadlově. Po 13. hodině byla silnice kompletně průjezdná. 

Operační důstojník vyslal na místo v první fázi profesionální hasiče z Tanvaldu a dobrovolnou jednotku z Harrachova, následně byli povoláni ze Semil profesionální hasiči s další speciální technikou včetně vyprošťovacího automobilu.