"Řidička se v důsledku nepřizpůsobení rychlosti jízdy dostala do smyku, po pravé straně narazila do směrového ukazatele a následně skončila ve středových svodidlech," informovala policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

U nehody zasahovali liberečtí hasiči a záchranná služba, která lehce zraněnou řidičku ošetřila.

"Žena utrpěla povrchní poranění hlavy. Na její žádost jsme ji ponechali na místě," sdělila mluvčí záchranné služby Lenka Markovičová.

Policisté podrobili řidičku orientační dechové zkoušce na alkohol. Její výsledek byl negativní. Předběžná škoda na havarovaném vozidle je podle policie osmdesát tisíc korun. Na poškozeném značení je ve výši dvacet tisíc korun.

Řidiči by měli být opatrní, silnice jsou pokryté vrstvou rozbředlého sněhu. Jsou ale sjízdné.

O několik minut později co havarovala řidička poblíž Makra, se další nehoda stala na stejné silnici, ale v opačném směru. Před sjezdem k Babylonu havarovala dodávka. I ta skončila ve svodidlech. Nehoda se obešla bez zranění.

Situace do patnácté hodiny

"Do patnácté hodiny jsme evidovali na území Libereckého kraje šest dopravních nehod na Semilsku, pět na Jablonecku, čtyři na Liberecku a nejméně, dvě nehody na Českolipsku," upřesnila Šrýtrová.

Dnešní události na silnicicíh se obešly i bez vážnějších zranění. Při nehodách se lehce zranily jen dvě osoby. V ranních hodinách se v Rýnovické ulicii v Jablonci nad Nisou zranil chodec, kterého tu srazilo a auto. Druhou lehce zraněnou osobou je již uvedená řidička Peugeotu.

„Husté sněžení  ke zvýšení dopravní nehodovosti na Liberecku nevedlo, možná mírně. V porovnání s celým krajem ovlivnilo počasí nehodovost nejvíce na Semilsku," doplnila mluvčí policie.

Na Liberecku vyšetřovali policisté kromě nehody u Makra a Babylonu i jednu kolizi Ve Vyhlídkové ulici, kde se v důsledku nedání přednosti v jízdě srazila dvě osobní auta. Ve Frýdlantě zase neznámý řidič naboural zaparkovaný automobil a z místa nehody ujel. Policisté po něm pátrají.