O tom, že ujíždět policii nemá cenu se přesvědčil začátkem tohoto týdne čtyřicetiletý muž z Frýdlantu.

V úterý 10. ledna ve 21:15 dostala policie hlášení o dopravní nehodě v Raspenavě. Provinilý řidič se však rozhodl situaci řešit po svém a od nehody ujel. Jak se později ukázalo, měl k tomu pádný důvod. Policisté z obvodního oddělení v Hejnicích se okamžitě vydali na pronásledování řidiče staršího vozidla značky Daihatsu. To pokračovalo z Raspenavy až k obci Peklo.

Po několika minutách jízdy řidič nezvládl v pravotočivé zatáčce svůj vůz a vylétl ze silnice. Jeho nebezpečnou jízdu ukončil až vzrostlý strom. Poté co muž z Frýdlantu zničil své auto, využil tmy v okolních lesích a dal se na útěk. Policisté při ohledání místa zjistili, že ve voze pachatel zanechal stopy krve, které svědčily o tom, že se nárazem do stromu zranil. Při dalším pátrání policisté zjistili, že zraněného hazardéra převezla do nemocnice záchranná služba.

Později se ukázalo, že řidič neměl za volantem co pohledávat. Jeho řidičský průkaz byl blokovaný, čehož si byl ujíždějící pachatel moc dobře vědom. Tím, že odjel od místa nehody a následně ujížděl policii, si situaci značně zkomplikoval. Test na přítomnost alkoholu byl negativní. Dopravní nehoda stále zůstává v šetření skupiny dopravních nehod.

Michael Daněk