„Muž středního věku z Mladé Boleslavi, který jel nákladním vozidlem, se snažil vyhnout protijedoucímu osobnímu autu. V důsledku toho zastavil na okraji vozovky," uvedla Ludmila Knopová, mluvčí policie.

Krajnice ale neunesla váhu náklaďáku a utrhla se. Auto se tak převrátilo na bok. „Ke střetu vozidel nedošlo," dodala mluvčí. K újmě přišla „pouze" dopravní značka a pozemek, který nákladní vozidlo rozrylo.

O pouhou minutu později chtěl z důvodu předchozí nehody zastavit u krajnice druhý nákladní automobil. „Vozidlo řídil 63letý muž z Liberce. Při zastavování se mu však zadní část vozidla smekla a i toto vozidlo se převrátilo na bok a poškodilo přilehlý pozemek," doplňuje tisková mluvčí policie Ludmila Knopová.

U projíždějících řidičů nebo kolemjdoucích mohla situace vzbuzovat představy o „nepěkné" autonehodě, kdy vedle sebe leží dva převrácené nákladní vozy. Naštěstí ani při této události nedošlo ke zranění žádných osob. Úterní nehoda ale i tak přinesla škodu, která byla odhadnutá na více jak šedesát tisíc korun. První i druhé převrácení nákladního automobilu zůstává v šetření skupiny dopravních nehod.

Náklaďáky skončili vedle sebe na boku