A ti se činili! V podání Jaroslava Kolačného a Jana Mokrého předvedli několik pantomimických výstupů. Zvláště scénka se žárovkou se velmi líbila a přítomným oživila známou nešikovnost obou aktérů.

Ostatně šikovnost či nešikovnost si vyzkoušely i děcka v sále při dovednostních soutěžích. Převážely „stavební" materiál v zednických kolečkách, vyzkoušely si, jak by uspěly na štaflích coby malíři či elektrikáři, poradit si musely i jako popeláři se „svozem odpadů" s nefalšovanou popelnicí. Sílu předvedly při populárním přetahování lanem. Dokonce se jim podařilo jej přetrhnout!

Hlavní slovo měl ale pochopitelně tanec. Devadesát „maskovaných" dětí, za bedlivého dohledu 133 dospěláků, se vyřádilo na parketě. Do varu je dostal dýžej Milan Mazánek.

O výzdobu se postarali žáci ZŠ Višňová, za což jim patří dík. Výkresy na motivy Pata a Mata dokreslily atmosféru bálu. Poděkování patří i mateřské škole z Frýdlantu (u jatek) za zapůjčení rekvizit na soutěže a dekoraci interiéru. Dík si zaslouží i pan Juklíček z ASA Frýdlant za poskytnutí popelnice.

Z očí dětí se dalo vyčíst, že jsou unavené, ale spokojené. Spokojeni byli i hosté z polské obce Posada. I oni se stali součástí programu, k dobré náladě přispěli pěveckou vložkou.

František Tuhý