Miluju techno. Bylo mi sedmnáct, když mi v roce 1992 začaly vycházet první články o tomto hudebním stylu. O rok později, přesně v září 1993, jsem zorganizoval vůbec první techno party v Liberci a celých severních Čechách vůbec. Začátkem roku 1994 jsem pod Libeňským mostem dělal rozhovor s členy legendárního britského sound systému Spiral Tribe. Byli to právě oni, kdo v roce 1992 uspořádal slavný Castlemorton Common Festival, na který se přijelo pobavit kolem 40 000 lidí a kvůli kterému britská vláda přijala drtivě účinný zákon Criminal Justice and Public Order Act.

NAHLAS Petra Vondřicha.
NAHLAS Petra Vondřicha… Prkýnka na maso jsme uřízli

Na památku jsem od nich dostal kazetu, kterou mám schovanou dodnes. Ten samý rok jsem jako první český novinář vyzpovídal v Mnichově Prodigy a hlavní téma našeho rozhovoru nemohlo být jiné než boj proti novému zákonu. O tom samém jsem se chvíli na to bavil i s kompletní sestavou Underworld. Ve stejném roce jsme s DJ Eazy začali v klubu Had na kolejích v Harcově pořádat pravidelné techno party, které se staly fenoménem tehdejší doby. Bidlo, Loutka, Michael Burian, Loktibrada, La-Di-Da. Ti všichni se v Liberci objevili poprvé jen a jen díky nám.

NAHLAS Petra Vondřicha.
NAHLAS Petra Vondřicha… I Have a Dream

V roce 1998 se nám podařilo do Liberce dostat světoznámého DJe a producenta Paul van Dyka. A stejně jako na většině akcí předtím, i tehdy na nás někdo poslal policii kvůli nadměrnému hluku. Nechápal jsem, jak moje milovaná hudba může někomu vadit. Když ale o hodně let později začal soused v bytě pod námi zničeho nic hodně nahlas pouštět právě techno, a vzbudil tak naše malé děti, neváhal jsem a vydal se ho poprosit, jestli by to nemohl ztlumit. Byl moc hodný, omluvil se a moje milované techno vypnul. Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim. (Bible, Tob 4,15).

NAHLAS Petra Vondřicha.
NAHLAS Petra Vondřicha… B jako Brouk. B jako Babka. B jako burani