Pro mnoho lidí Velikonoce představují příležitost setkávání se s blízkými a přáteli, prožití příjemného času a koledování a následná odměna už je taková třešnička na dortu. Tentokrát tomu bude jinak a řada z nás se může potýkat s chmurnými myšlenkami či osamělostí.

Ale nic není tak horké, jak se uvaří. „Důležité je snažit se myslet i na to, co mi nynější situace dává a nejen bere. Vše má dvě strany, tmavou a světlou. Musíme vnímat i tu světlou, jako je například odpuštění, pokoj či těšení se na druhé,“ řekl liberecký arciděkan Radek Jurnečka.

Radim Pochop
ROZHOVOR: Ředitel domova seniorů doufá v inventuru správy věcí veřejných

A právě na tu naději nesmíme zapomínat. Vyhlížet lepší zítřky. Zastavit se a přemýšlet, co je opravdu v životě důležité. A nedumat nad tím, jak dnešní doba je negativní a snažit se obejít vládní nařízení.

I přes různé fake news a diskuze na sociálních sítích tu vir stále je případné nerespektování opatření může vést opět k nárůstu nemocných i mrtvých. To bychom zpětně nevzpomínali na svátky jara zrovna nejlépe. A žádná výslužka nestojí za život našich blízkých…