Předchozí
1 z 5
Další

Když jsem se v osmnácti rozhodoval, co dál dělat, cvičení pro mě byla jasná volba. Už od mala jsem se vždy nějak hýbal (atletika, kolo, běžky), a když jsem si volil VŠ, tak to cvičení přišlo nějak přirozeně. Ve volném čase se snažím relativně pravidelně chodit hrát fotbal a florbal a projet se na kole.

Adam Knop.Zdroj: Archiv Adama Knopa

Už během vysoké školy jsem začal s kamarádem podnikat v oblasti teambuildingů a dalších aktivit. Později jsem ale došel k tomu, že potřebuji něco se stabilnějším příjmem, a protože jsem vystudoval tělovýchovu obor kondiční specialista, tak nějak přišlo vlastní studio a funkční trénink.

Adam Knop.Zdroj: Archiv Adama Knopa

Yogaholick je už 4. studio, kde jsme přestřihli slavnostně pásku. Všechno předtím byla malá studia. Vše si děláme sami, jen já a přítelkyně Magdalenka. A opět si nemůžu na nic stěžovat. Nejsme žádné fitness s upnutými tílky. Jsme studio, kam můžete přijít v čemkoliv a budete se tu cítit jako doma.

Adam Knop.Zdroj: Archiv Adama Knopa

Funkční trénink nebo cvičení je o tom, že člověk cvičí tak, aby jeho tělo fungovalo jako dobře namazaný stroj. Postupujeme od středu těla až na periferii. Dále se učíme, aby člověk ovládal své tělo a nikoliv tělo neovládalo nás. Zkrátka cílem funkčního tréninku není tvořit objem, ale zdravé lidi, kteří jsou svalnatí, šlachovití, usměvaví a spokojení.

Adam Knop.Zdroj: Archiv Adama Knopa

Ve volném čase se snažím být aktivní, ale jsou dny, kdy se mi nechce ani se psem ven, jak jsem líný, takže těžko říct, co je vlastně můj životní styl. Nicméně mé zájmy měly vliv i na výběr partnerky. Je úžasné mít vedle sebe někoho, kdo rozumí tomu, co říkám a dělám a to platí i obráceně.

Adam Knop.Zdroj: Archiv Adama Knopa