Znovuzrozená kapela Psí vojáci přijede o víkendu do Kacanovu u Turnova. Nezahraje tu pouze řadový koncert, ale pomůže i dobré věci.

Více o benefičním koncertu nám v rozhovoru prozradil Jan Bílý z kapel Ovčie Kiahně a Dědkové a zároveň dobrovolník z občanského sdružení Radosti všem.

Koncert Psích vojáků bude u vás v Kacanovech opět benefiční? Čemu chcete pomoci tentokrát?

Legendární kapelu Psí Vojáci můžete vidět a slyšet v Kulturním domě v Kacanovech v sobotu 19. ledna od 20 hodin. Výtěžkem podpoříme občanské sdružení Slunce všem, které se věnuje péči o dospělé s autismem. Jde o jediné zařízeného svého druhu v Libereckém kraji.

Jak je to vlastně s tím koncem Psích vojáků. Loni chtěli končit, teď se dali zase dohromady?

Skupina se nedávno dala po delší odmlce zase dohromady v sestavě Filip Topol, David Skála a Jan Hazuka. V letošním roce ji čeká série koncertů v malých klubech i ve velkých halách.

Kromě hlavní kapely tam hraje i nějaká další, představte ji trošku, co hraje za muziku? Vaši Ovčie Kiahně ani Dědkové nevystoupí?

Po hlavní kapele vystoupí kapela Rozumbrothers, která se pohybuje mezi alternativou a popem. Ovčie Kiahně ani Dědkové tentokrát nevystoupí, ale budou pracovat na místě ku prospěchu této bohulibé akce.

Co vaše předchozí benefiční koncerty, na co jste vybírali a v jaké míře jsou lidé ochotni pomáhat?

Obecně lze říct, že lidi jsou ochotni pomáhat.

Výtěžek koncertu z ledna 2012 skupiny Garage ve výši 15.000 Kč byl zaslán na podporu klientů Domova pod Skalami Kurovodice.

Výtěžek z akce 10.000,- Pro Svobodný Tibet z května 2012 putoval již potřetí na roční školné tibetského chlapce Rabgyala.

Téměř 20.000 Kč zisku z festivalu Festival Bez Plotů Kurovodice putoval ve prospěch kurovodických pacientům. Cíl přinést jim zábavu, prožít společně pěkný den a získat finance pro potřeby klientů Domova Pod Skalami se povedlo naplnit.

PSÍ VOJÁCI, after party: RozumBrothers

benefiční koncert

Kdy: sobota 19. ledna od 20 hodin

Kde: Kulturní dům Kacanovyokres Turnov

Vstupné: 170 Kč v předprodeji, 200 Kč na místě

Výtěžek z koncertu pomůže autistům ze sdružení Slunce všem.

Vzpomínám si na festival Pohoř Open Air, na kterém se vybíralo pro děti z domu bez oken.

Celý program Pohoř Open Air proběhl jako benefiční akce na podporu dětí, kterých se loni na podzim ujala rodina Zajícových. Na sobotní odpoledne 4. srpna se náves na Pohoři proměnila v malý festivalový areál, kam se přišlo společně pobavit na sto čtyřicet přátel a dětí z okolí.

Již pátý ročník divadelního a hudebního festivalu svými vystoupeními podpořili Divadelní spolek Jirásek z Olešnice, hudební skupiny Gone shootin' a Dědkové. Pro děti byly připraveny různé aktivity jako malování, jízda na koni, střelba ze vzduchovky a scénky klaunského tria Kabaret z ráje.

Kolik se na festivalu vybralo a jak se vydařila společná dovolená dětí s jejich novou rodinou?

V současné době se rodina stará o tři starší děti, mladší dvě jsou v péči u svých prarodičů. Organizátoři akce Radosti o.s. předají Zajícovým 18.000 Kč jako příspěvek na první společnou dovolenou pro všech pět dětí. Nová rodina následně v září 2012 strávila krásných 14 dní na ostrově Krk v Chorvatsku, děti poprvé a snad ne naposledy viděly moře.

Máte rozjeté i další benefiční projekty?

Chystáme několik akcí. Program zatím dolaďuji. Pouze u Kurovodic známe headlinery. Letos nás čeká sedmý ročník Vítání jara pro děti 23. března. Rovněž sedmý ročník Festivalu pro svobodný Tibet, který se uskuteční 18. května.

Hlavní kapely známe zatím jen u druhého ročníku festivalu Bez plotů Kurovodice. Koná se 8. června a zahraje zde Vltava, Ovčie Kiahně a mnoho dalších skupin. Festival Pohoř Open Air se dočkal 6. ročníku a připravujeme ho na 3. srpna. Dále chceme uspořádat soutěže ve střelbě a bojovou hru pro děti.

VIDEO

Zdroj: Youtube