Nestává se často, aby v Liberci koncertoval finský muzikant. V sobotu k takovému koncertu dojde a navíc se kromě hosta z Finska představí ještě jedna z nejoblíbenějších českých hudebních skupin.

Lidové sady hostí 30. března od 18 hodin společné vystoupení Kärtsyho Hattaky, známého coby frontmana finských Waltari, a české kapely Wohnout. Role předskokanů se zhostí kacanovští Ovčie Kiahne, kteří včera v liberecké Castě pokřtili svou zbrusu novou placku Pornoromantik. Doma v Kacanovech je křest čeká hned po vystoupení s Wohnouty.

Pouze dvakrát

„Původně se mělo hrát v Klubu Vlak, ale kvůli kapacitě jsme koncert přesunuli do Lidových sadů," uvedl pořadatel Marek Jiran. „Kärtsy vystoupí v Česku pouze dvakrát, z toho jednou právě tady v Liberci."

Kärtsy není na českých pódiích žádným nováčkem, s Waltari sem zavítal už bezpočtukrát.

WOHNOUT

Kärtsy Hattaky (Waltari)

Ovčie Kiahne

koncert

Kdy: dnes 30. března od 19 hodin

Kde: Lidové sady, Liberec

Vstupné: na místě 230 Kč

Předběžný harmonogram

19.00 Ovčie Kiahne

20.00 Kärtsy Hattaky

21.00 Wohnout

„Už před dlouhou dobou jsem to přestal počítat, ani nevím, na jakém čísle jsem skončil. Ale řekl bych, že sem přijíždím minimálně tak po třicáté, spíš po čtyřicáté," prozradil před časem v rozhovoru pro deník Právo zpěvák.

Znají se dlouho

S Wohnouty se zná hezkou řádku let. Je to právě on, kdo hostuje v česko-finské skladbě Činely na albu Polib si dědu z roku 2006.

„Nemám ponětí, o čem jsou jejich texty, ale cítím v nich dobrou atmosféru. Z jejich hudby i přístupu. Jsou to moc milí kluci. Jsou sice o generaci mladší, ale jsou otevření takové hudbě, jakou děláme my. Máme ke kytarové muzice podobný přístup," vyznal se Kärtsy.

Excentricky vyhlížející zpěvák je osobností, která by se nikdy nesmířila s uzavřením v definitivní škatulce. Zajímá ho leccos a do čeho se pustí, to se mu daří. „Napsal hudbu pro počítačovou hru Max Payne, spolupracoval s Bomfunk MCs na prvním finském hip hopovém projektu, dělal i na taneční muzice a je spoluautorem světového trance hitu Sandstorm," vypočítává pořadatel libereckého vystoupení.

Lístky na koncert stojí v předprodeji 190 a na místě 230 korun. Předprodej funguje na serveru www.evstupenka.cz, na pokladně Lidových sadů a v Klubu Vlak. Více informací o Klubu Vlak a jeho programu se lze dozvědět na webu www.klubvlak.cz nebo na klubové stránce na Facebooku.

VIDEO

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube