V jednoduchosti je síla. Jablonecká kapela Vomit Electronic natočila svůj druhý videoklip k písni Noc plná hvězd na iPhone se softwarem simulujícím 8mm filmy.

Klip tvořili na jabloneckém sídlišti Mšeno u garáže naproti bývalému rockáči Doraz. Celé video stihli udělat na jeden záběr bez střihu a zabralo jim to jedno nedělní odpoledne.

iPhone a iPad

„Video jsme si vytvořili sami s podporou našich kamarádů. Hrají v něm fanynky, modelky, sestry a milenky," řekl kytarista Filip Malach.

Hlavní roli v klipu hraje zpěvák Jakub Strnad, který stojí v popředí a na iPadu posouvá text písně. V pozadí mu sekundují ostatní hudebníci v doprovodu několika dam.

Zdroj: Youtube

„Noc plná hvězd je o životě regionální kapely a jejích fanynkách. Zároveň to je takovej odlehčenej diss track na třineckou Šiško-Wronkovskou hudební mafii," popisuje píseň kytarista.

Z desky Vomit Electronic kapela vypustila již jeden videoklip s názvem Soudci sou fašisti. Skupina možná ještě natočí video k songu Zvonky štěstí 2, ale nyní se chce spíše soustředit na nové skladby.

Nový singl i deska

„Do konce roku bychom rádi dali dohromady celou novou desku, ale všechno bude záležet hlavně na tom, jestli budou nápady. Jinak do léta určitě pustíme ven nový singl," slibuje Filip Malach.

V Jablonci posluchači kapelu znali pod zkráceným názvem Vomit. Změna jména kapely souvisela s nově nastolenou hudební cestou, po které se muzikanti vydali.

VOMIT ELECTRONIC

kapela Vomit Electronic

CD, 2012

Vomit Electronic jsou:

Jakub Strnad - zpěv, kytara, synth

Filip Malach - kytara, MPC

Jiří Lhota - basa

Roman Barbora - bicí

Desku stahujte zdarma na: www.uloz.to/xJSPh3h/vomit

01 Soudci sou fašisti

02 Noc plná hvězd

03 Knězův kůl

04 Drinky Svítí

05 Propocený tričko

06 MDMA

07 Zvonky štěstí 2

08 Mozart, Beethoven, Strauss, Vomit

Videoklipy:

Soudci jsou fašisti

Noc plná hvězd

„Naši tvorbu jsme zásadním způsobem obohatili o elektronické prvky a doplnění názvu o slůvko „Electronic" mělo dát všem jasně najevo, kudy se budeme do budoucna ubírat, a že fanoušci starých Vomit nemůžou už od nás dál očekávat naši původní tvorbu, na kterou byli zvyklí," vysvětlil změnu názvu kytarista Filip Malach.

Deska ke stažení

Desku Vomit Electronic si fanoušci mohou zdarma stáhnout na uloz.to nebo na bandzone profilu kapely.

„Hmotná verze se kompletně rozebrala na křtu desky, takže teď je k sehnání jen virtuálně. Jednotlivý písničky se dají také stáhnout na našem bandzone profilu," nabízí volně tvorbu zpěvák Jakub Strnad.

Zdroj: Youtube

Skupina momentálně hraje ve složení Kuba Strnad zpěv, kytara, synth, texty, Filip Malach kytara, MPC, Jirka Lhota basa a Roman Barbora bicí.

Kapela v současné době příliš nekoncertuje. Nemá naplánovaná žádná vystoupení. Soustředí se na skládání nových písní a potom případné nahrání skladeb.

Nekoncertují

„Koncerty teď žádné neplánujeme a soustředíme se hlavně na tvorbu něčeho nového. Fanoušci nás tak v nejbližší době můžou vidět jen v našem novém klipu," dodal bubeník Roman Barbora.