Blanokřídlý výtah nebo Smutný příběh Váni teď můžete slýchat na koncertech jedné z nejoriginálnějších českých kapel. Do Vltavy se vrátily saxofony soprán a tenor a příčná flétna. S tímto obratem ke kořenům může kapela do repertoáru pomalu vracet i songy, které s kytarou tolik nevyzněly.Na severu se kapela zastavila po tříměsíční pauze. Zahrála na městských slavnostech v Tanvaldu.

Pětice je již po dvou nedávných personálních změnách výborně sehraná a zvládá hrát písně jak starší z prvního období kapely Prasátko, Kapitán pejsek, Zajíc a koza nebo Když bozi zestárnou, tak i novější věci z poslední desky Komedianti se vracejí domů, která vyšla v roce 2011 Láska je možná, Mám rád, Já už dělat nebudu, Kristuša nebo Trosečník.

Brzy nová deska?

Skupina ale nezapomíná ani na vývoj a pomalu publiku servíruje i nové kusy. Fanoušci zatím na koncertech mohli slyšet úplné novinky Hedvábná a Dalekohled a o něco starší baladu Náruč, která měla být už na desce Komedianti se vracejí domů, ale Robert Nebřenský ji chtěl nechat uzrát až na další desku. „Ve čtvrtek 2. října máme koncert v Malostranské besedě v Praze, kde představíme další novinky. Vypadá to, že z tohoto koncertu také vznikne live video nahrávka," prozradil klávesista František Svačina.

V příští roce bychom se již konečně mohli dočkat nového alba s původním vltavským soundem. Hurá kytary!