Svijanské pivní slavnosti letos lákají na řadu novinek. Třiadvacátý ročník se koná v rozšířeném areálu, na dvou scénách zahraje pěkná řádka kapel i sólistů hrající různé styly a pivko poteče ze 160 píp a všechny svijanské druhy budou stát pouhých 18 Kč. Sudy se roztočí v sobotu 14. července ve 13 hodin. Slavnosti se konají tradičně v areálu koupaliště ve Svijanském Újezdu.

Řezaná jedenáctka Svijanský fanda

Návštěvníci letos budou moci ochutnat i novou řezanou jedenáctku Svijanského fandu, kterého zdejší sládek připravil na podzim minulého roku pro bývalého ředitele jako dárek k narozeninám.

„Pivo účastníkům narozeninové oslavy chutnalo tak, že se pivovar rozhodl jej uvést trvale na trh. Svěží novinkou letošního léta, představenou ve spolupráci s pivovarem Primátor, je Chipper, pivní limonáda obsahující přírodní šťávu z růžového grepu v kombinaci s aromatickým pšeničným pivem," upřesnila Petra Winklerová za pořadatele.

Zmrzlina s obhasem 75% piva

Fajnšmekři si budou moci vychutnat pivní zmrzlinu z královéhradecké cukrárny Giroma Gelato s 75% obsahem piva. Zmrzlý fanda i svěží Chipper budou samozřejmě určeny jen dospělým návštěvníkům. „Z vystupujících kapel asi žádnou doporučovat nebudu. Každý návštěvník si určitě vybere sám. Pozvala bych ale nejen pivaře na pivní zmrzlinu, která bude rovnou ve dvou příchutích grepová ,podle naší letní novinky, a fanda, která je z řezané jedenáctky," láká na letní osvěžení Petra Winklerová.

Na slavnostech vystoupí sóloví interpreti i kapely. Budou hrát na dvou pódiích.

„Zvětšení areálu by mělo zlepšit i pohyb po slavnostech a zkvalitnit prožitek z jednotlivých koncertů. Návštěvníci se i tento rok mohou těšit na hvězdy české hudební scény i alternativnější umělce," slibuje pořadatelka.

Z kapel se představí Recese live, Soumrak band, Rangers, Walda Gang, Žlutý pes, Rammstein Members Club a De bill heads. Ze sólistů vystoupí Pavel Bobek, František Ringo Čech, Lenka Filipová a Petr Kolář.

Svijanské pivní slavnosti startují již zítra 14. července od 13. hodin.

SVIJANSKÉ PIVNÍ SLAVNOSTI

XXIII. ročník

Kdy: sobota 14. července od 13 hodin

Kde: Areál koupaliště, Svijanský újezd

Vstupné: dospělí 150 Kč, děti zdarma

PROGRAM

Scéna 1

13.00 Recese live

13.50 Soumrak band

14.40 Rangers

16.00 Pavel Bobek

17.30 František Ringo Čech

18.45 Lenka Filipová

20.00 Walda Gang

21.20 Petr Kolář

22.40 Žlutý pes

00.00 R+ Member´s Club

01.10 De bill heads

Scéna 2

13.00 Dechovka

15.00 Dixieland Band

17.00 Trosky

19.00 The Beatles Veteran Club

21.00 Kabát Revival

22.45 Veselí pozůstalí