Za pár dní už to bude třicet let, co punková legenda Visací zámek poprvé hrábla do strun a nakopla bicí. Kulaté narozeniny slaví spousta kapel, Visáči se ale honosí raritou, ve které je trumfnou jen irští U2. Celé tři desítky let hrají ve stejné sestavě.

Velká party je čeká na přesné datum výročí 7. prosince na výstavišti v Praze v Holešovicích. Se severskými fanoušky budou oslavovat v jabloneckém klubu Woko v sobotu 24. listopadu. Koncert začne ve 20 hodin spřízněnou skoro domácí punkovou kapelou Ovčie Kiahně, která Zámky doprovázela již na minulém turné.

Nežijí z minulosti

„Skupina nežije pouze z minulosti, o čemž nejlépe vypovídá čilá koncertní činnost nejen na velkých festivalech a prestižních klubových štacích, ale i připravovaný nový videoklip a velké jarní turné třicet let Visacího zámku, které odstartuje v březnu 2013," slibuje manažerka kapely Martina Jablanovská.

VISACÍ ZÁMEK

koncert

předkapela: Ovčie Kiahně

Kdy: sobota 24. listopadu od 20 hodin

Kde: Woko klub, Jablonec nad Nisou

Vstupenky: předprodej v pivnici Oko, Jablonec

Jak už pankáči napovídají v titulní písni Padesát, nikdy je neomrzí vysmívat se lidské hlouposti. Jejich písně jsou neohrožené. Často se v nich vyskytuje alkohol, cigarety, společenské nešvary a postavy na kraji společnosti, třeba bezdomovci, alkoholici nebo devianti.

Spontánní radost

Mezi nejznámější songy Visacího zámku patří Vlasta, Vágus, Kanárek, Pitomá, Traktor, Známka punku, Stánek, Setkání, Cigára a spousta dalších.

Vyhrajte vstupenky na Visací zámek!

Soutěžte s Deníkem a vyhrajte vstupenky na jablonecký koncert Visacího zámku v klubu Woko v sobotu 24. listopadu.

Kde je Vlasta ve stejnojmenné písničce Visacího zámku a co tam dělá?

Správné odpovědi posílejte na email: hana.langrova@denik.cz.

Nezapomeňte připsat celé své jméno a telefon, abychom vás mohli kontaktovat.

Většina současné hudby je poznamenaná nedostatkem hudební vzdělanosti. U hudby, která se snaží působit umělecky, je to trapné, ale Visáči si z tohoto nedostatku udělali přednost. Jejich písničky jsou krásným a spontánním projevem radosti ze života.

Vstupenky na koncert prodávají v předprodeji v pivnici Oko v Jablonci nad Nisou.

Video

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube