SOUTĚŽ Vyhrajte s Deníkem po dvou vstupenkách na open air akci ve frýdlantském pivovaru, kde zahraje pět kapel. Otázka: Jak se jmenuje pokračování oblíbené písně od Těl Hej Báro, kterou po dvaceti letech věnoval frontman své dceři Barboře, a které vyšlo na poslední desce Namále? Odpovědi pište na emailovou adresu Hana.Langrova@denik.cz a nezapomeňte připsat celé jméno a telefon, abychom vás mohli informovat o případné výhře.

Koncertní vrchol letošní sezóny už mají Těla za sebou. Zahrála před dvěma tisíci fanoušky v liberecké Home Credit areně, to ale neznamená, že budou v létě zahálet. Objeví se na mnoha letních festivalech.

LIBERECKÁ TĚLA v roce 2012 obměnila sestavu a o rok později vyšla zatím poslední deska Namále. V květnu slavili v areně dvacet let od vydání první desky Co to je?. Koncert navštívily dva tisíce fanoušků.

„Když nám náš kamarád Marek Jiran zavolal, jestli bychom si v létě nezahráli ve Frýdlantu, řekli jsme si svorně: Proč ne?, ve Frýdlantu je hezky! Když ale ještě dodal, že by se jednalo o koncert v pivovaru, všechny otazníky zmizely. Z vlastní zkušenosti víme, že v tak příjemném a nám blízkém prostředí se hraje samo. Postupně se dolaďovaly podrobnosti a přibývaly kapely, a nám bylo čím dál víc jasné, že to bude opravdu velký mejdan. Navíc v opravdu vřelém prostředí zámeckého pivovaru," popsal program sobotního koncertu zpěvák a zakladatel kapely Těla Luboš Beránek.

Dvě hodiny Těl

Od koncertu v areně si fanoušci mohou poprvé užít plnohodnotný koncert, také si užijí ještě další čtyři kapely. „Zvolili jsme výběr žánrových spektrem kapel z kraje od punku, skáčka až po rock," řekl pořadatel Marek Jiran. Před Těly se představí rockandroll garagoví Back To Stone, poppunkoví BB69 a funky Supermarket Quartet. Celý večer zakončí mexican rockandrollovými Tres Udos.

„Uteklo to jako voda ve Smědé a je to tu! V sobotu to „rozbalíme" ve 21.40 a odehrajeme celý náš plnotučný koncert. Snad ani nedospíme, jak se těšíme. Návštěvníky koncertu ale naopak vyzýváme, aby se vyspali dorůžova, aby si celý večer vychutnali radostně a v plné svěžesti!" doporučuje frontman Těl.

Deska Namále

Jak je v létě tradicí, skupina nyní hraje hlavně na festivalech s omezeným repertoárem. Na frýdlantském koncertu ovšem zazní i písně, které v něm nenajdete, jako například: Chrámy boří déšť, Smutnej pán, Komár, Jsem vrah nebo Stárni se mnou.

Z osvědčených nebude chybět Už po mně jdou, Vdova Šulcová, Těla, Co to je? Kamarádi.

V roce 2013 vydala skupina desku Namále s novým soundem, která na koncertech tvoří značnou část playlistu: Ten čas, ke které nedávno vznikl videoklip, stejnojmennou Namále, Labyrint, Korálky, Tichá pošta, Halali…

Frýdlantské pivo

A protože se open air koná v pivovaru, nesmí chybět výběr regionálních piv. „Máme navařenou IPU 15 Mandarinu, dvanáctku ležák, ty jsou nejoblíbenější. Pak budeme ještě točit sedmnáctku a jedenáctku," slibuje pivovarník Marek Vávra.

Vstupenky se prodávají v předprodeji za 130 Kč. Na místě pak budou za 150 Kč. Pořídit je můžete v pivovaru, informačním centru i na serveru eVstupenka. Nebo je vyhrát v soutěži s Deníkem. Jelikož poslední vlak jede před 22. hodinou, do Liberce jsou připravené svozy autem.

OPEN AIR V ZÁMECKÉM PIVOVARU VE FRÝDLANTU

Kdy: sobota 18. července, od 18 hodin

Kde: Frýdlantský zámecký pivovar Albrecht, Frýdlant v Čechách

Vstupné: 130 Kč v předprodeji

150 Kč na místě

Pět kapel ve frýdlantském pivovaru line up

18.00 - 18.45 BB69

19.15 - 20.00 Supermarket Quartet

20.30 - 21.10 Back to Stone

21.40 - 23.40 Těla

00.10 - 01.00 Tres Udos