Festival se konal ve městě Pärnu. Děti ze Severáčku vedle svého festivalového vystoupení zazpívaly i Orffovu Carminu Buranu na zahajovacím galakoncertu.

V rámci festivalu se konala i sborová soutěž ve folklórní kategorii, kde soutěžilo celkem jedenáct sborů všech typů a věkových kategorií. Vystoupily zde sbory z Estonska, Litvy, Finska a Rakouska.

Severáček v silné konkurenci obstál a získal zlatý diplom. „Z umístění mám ohromnou radost, neboť celková úroveň soutěže byla opravdu vysoká. Estonsko je zemí s bohatou sborovou tradicí a na zpěvu místních sborů je to znát. Umístění je pro nás nesmírně cenné i proto, že lidové písně tvoří pouze část našeho repertoáru,“ řekla sbormistryně Severáčku Silvie Pálková. „Severáčkovské děti zpívaly výtečně, a navíc si získaly srdce poroty i publika úsměvem a prožitkem, se kterým soutěžní skladby podaly,“ dodala.

Pro Severáček je to další v řadě nejvyšších ocenění, které sbírá od doby svého vzniku. Tento úspěch navazuje na loňské vítězství v katalánském Cantonigros.