Divoká jízda ze života jednoho boy bandu vás prostě dostane a vrátí do vašich mladých let.

Bílá tílka, rozevláté košile, rozepnuté lacláče, tuny gelu, potítka, náušnice v uchu… Na to všechno se můžete těšit již ve čtvrtek 8. března od půl osmé večer v Kulturním centru Vratislavice 101010 u zastávky Vratislavice kostel.

Inscenace z pera libereckého herce Tomáše Dianišky, který má na svědomí i další hry jako Přísně tajné: Hrubá nemravnost nebo Googling and Fucking, prakticky donutila mladší generaci zasednout do hlediště divadla a vždy překvapí něčím novým, originálním a současným.

Herci chtějí diváky hlavně pobavit

„Hra nemá žádný hlubší smysl, z mých čtyřech počinů je nejméně filozofická. Její účel je hlavně pobavit. Tohle téma je divácky vděčné, líbivé a použil jsem jednoduché fórky a dialogy,“ vysvětluje autor hry Tomáš Dianiška. Bláznivá parodie plná nadsázky a ironie se dočkala již mnoha repríz, ale pořád láká nové a nové diváky. V hlavních rolích se představí Karolína Baranová, Tomáš Dianiška, Tomáš Váhala a nově i Tomáš Holý.

Celá hra bude diváky unášet na vlnách hudby skupin jako Lunetic, Backstreet Boys, N*Sync, East Seventeen nebo New Kids on the Block. Možná přijde i Michael Jackson.

Boy band se chce dostat na vrchol

O čem vlastně příběh vypráví? Skupina Kasiopea má patnáct let po rozpadu. Jeden z jejích členů zemřel, a tak se o nich zase začíná psát. Zbylí tři členové chtějí zpátky na vrchol. Říkejme vlastně dva členové a jedna členka, protože jeden z trojice podstoupil operaci a stal se ženou. Boy band se chce dostat na vrchol a udělá pro to cokoliv.

„Jsme moc rádi, že Tomáš Dianiška a jeho herečtí partneři vystoupí se svým představením Pipinky z plakátu u nás ve vratislavických Desítkách. Osobně jsem tohle divadlo i koncertní after party viděl několikrát a stále mě to baví. Je to především zábava, která ale obsahuje i řadu hlubších myšlenek. Myslím, pro Dianiškovy projekty typické. Baví ho bavit, ale není to laciné,“ hodnotí poetiku libereckého divadelního souboru F. X. Kalby dramaturg Kulturního Centra Vratislavice 101010 Roman Dobeš.

Na DrinkARTu představí novinku

„Je to jeden ze směrů, kterým bychom se ve Vratislavicích rádi do budoucna ubírali. Další podobnou událostí, kde se odehraje dokonce divadelní premiéra Lůzři na šňůře, také od Dianišky a spol., bude DrinkART o prvním květnovém víkendu. Nenechte si tuto akci ujít,“ dodává Roman Dobeš.

Po představení se návštěvníci mohou těšit také na tři hudební show: Loop Station show, Beazet Banda a Pipinky Pi*o.
Mladí herci kolem Dianišky také zkoušejí svou novou hru Mickey Mouse je mrtvý, kterou představí na netradiční pozdní premiéře v sobotu 31. března od 22 hodin na nakládací rampě v Malém divadle.

Zdroj: Youtube