Na otázky Deníku odpovídal baskytarista Ing. Magor, tedy kapelník a zakládající člen Sester Tomáš Doležal.

Tomáši, řekněte, jak vznikl nápad postavit „si“ Keltskou noc, svůj vlastní festival? Stáli jste u něj už od začátku, že? A změníte jeho název po vzoru Benátské noci, která je dnes už jen Benátská!, neboť se odehrává i ve dne?
Stáli, i když jsme přímo nebyli jeho pořadateli. Festival v roce 1995 vymysleli místní rodák Houba alias Milan Havavka a pravověrný Kelt Michal Šenbauer, kapelník skupiny České srdce. Ten samozřejmě vymyslel název festivalu, který je skvělý a nikdy se měnit nebude.

Bylo by vše jinak, kdybyste poblíž areálu festivalu sami nebydleli?
My jsme tu nebydleli, jen Tři sestry jezdily pít a zkoušet na moji chalupu Dřevák v Buřanech. Stejně tak naši a Houbovi přátelé jezdili do Krkonoš za večírky a inspirací. Takže bez jemnostpána Krakonoše by nebylo ničeho…

Keltská noc v Harrachově pod skokanskými můstky.
VIDEO: Pod skokanské můstky míří Keltská noc, začíná ve čtvrtek 3. srpna

Je pro vás Keltská noc unikátní? Čím se liší od vašeho „běžného“ turné?
Keltská noc je unikát a zcela kultovní záležitost. A je lhostejné, zda se koná v Jablonečku, na Háskově s Jardou Uhlířem, anebo v Harrachově. Já mám v Krkonoších druhý a Fanánek dokonce první domov. Setkání se spřátelenými kapelami tady stále má příchuť bezstarostnosti těch báječných devadesátek.

Kdo je podle vás letos jeho největší hvězda? A kdo by mohl nejvíc překvapit?
Hlavními hvězdami jsou všichni, kdo tu stráví pár hodin či dní s úmyslem užít si je s hlavou otevřenou. Kochat se panoramaty a atmosférou.

Zdroj: Youtube

Který vlastní klip je pro vás aktuálně ten nej? Čeho si na něm ceníte?
Aktuálně NEJ klip vznikne právě v sobotu během našeho koncertu na Keltské noci. Mimořádné konstelace využijeme k natočení koncertní verze písně ŠETŘI SE, CHLAPČE. Moc se těšíme a prosíme diváky o spolupráci.

Keltská noc 2017. Zdroj: Keltská noc

Podle programu by skupina Tři sestry měla vystupovat v sobotu 5. srpna na hlavní stage v rozmezí 21:30 až 22:45.