Rocková kapela Žlutý pes minulý čtvrtek konečně potěšila jablonecké fanoušky svou návštěvou. I když to zní neskutečně, tahle žlutá psí parta v jablkovém městě ještě nikdy nehrála.

Fejsbuk - paměti Ondřeje HejmyKromě svých legendárních hitů Sametová, Náruživá, Zůstaň klidná nebo Modrá je dobrá, zahrála i méně známé kousky a hlavně předělávky zahraničních skvostů, například ZZ Top, Rolling Stones nebo Lynyrd Skynyrd. Vrcholem jejich vystoupení byla právě písnička Free Bird od poslední zmiňované kapely, která na Rampě publikum dostala do varu a všechny doslova nadchla.

Jak jste si užil jablonecký koncert? Opravdu tu Žlutý pes za celou svoji kariéru nevystupoval?

My jsme tady nikdy nehráli. Sice hrajeme hrozně dlouho, ale tady jsme ani nebyli. Možná někde v lesích tady poblíž. Nevzpomínám si. Je to neuvěřitelné.

V Liberci jednou za čas hrajeme, ale v Jablonci to byla opravdu premiéra. Já mám Jablonec rád, je to takový dobrý jméno, tak si člověk říká, že je to škoda. Už jsme to naštěstí napravili.

Co jste říkali na publikum, reagovalo dobře, co myslíte?

Dobrý, dobrý. Jsme na začátku turné, takže tam byla ta rozechvělost. I po těch letech. Odezva publika nás určitě potěšila. Jsme rádi, že se koncert líbil. Je to pro nás ten důvod, proč to děláme.

Vy jste tady v Jablonci zahájili letošní turné. Jak velké to bude?

Na nás to bude velké turné. My nejsme kapela, která hraje sto koncertů ročně. Nikdy jsme takoví nebyli. My uděláme za to léto dvacku. Dvacet pěkných koncertů. To je každou chvíli, každou chvíli. Objedeme republiku křížem krážem. Je to úžasný způsob léta. Musím to všem doporučit.

Kromě svých písniček jste tady na koncertě představili i cover verze některých světových hitů. Sami jste některé vydali na vaší poslední desce Yellow Mellow. Podle čeho jste ty skladby vybírali?

To jsem všechno vybíral já. Samozřejmě jsem to vybíral podle toho, co se mi líbí a co mám rád. Taky podle toho, co mě inspiruje v hudbě. Všechny ty texty jsem také přeložil. Nepsal jsem k těm písničkám nové texty. Přeložil jsem je do češtiny. Takže jsem i podvědomě vybíral písničky, které mají co říct a dají se dobře přeložit. Není pravda, že když ta písnička dobře zní v originále, že bude dobře znít i v češtině.

Co je u vás teď nového?

Napsal jsem román. Jsou to moje paměti. Jmenuje se to Fejsbuk. Vyšla před měsícem a půl. Takže tu vám doporučuju si přečíst.

Pozvánka na další koncert Žlutého psa

ŽLUTÝ PES se ještě jednou vrátí na sever!

Kdy: Sobota 30. června

Kde: Vratislavice nad Nisou
Slavnosti pivovaru Konrád

Co tam uvidíte:
průřez repertoárem slavné rockové kapely i cover verze zahraničních hitů, například ZZ Top, Rolling Stones nebo 
Lynyrd Skynyrd.

Videa z jabloneckého koncertu

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube