Fanoušci populárního písničkáře budou mít v sobotu 8. října v 18 hodin v Domě kultury svátek. Po roce se na pódia vrací muzikant, nedávno ještě aktivní sportovec, kterého však brzy svedla na cestu hudby kytara. Ta ho provází po celou jeho kariéru. Po dlouhé pauze uvedl se svojí Cílovou skupinou i novou písničku Dobré ráno.

RECYKLUS TOUR

V rámci českého popu je to nejočekávanější hudební návrat. Turné začalo vyprodaným koncertem v Havlíčkově Brodě a pokračovalo v Hradci Králové. Tam měli fanoušci možnost zpracovat ekologický vzkaz Kluse a spol. spočívající v osmi upravených kontejnerech pro členy kapely. Recyklus tour má tedy více rovin. Kromě písní v novém kabátě má jemně připomenout i potřebu recyklace a ekologického přístupu ke světu. Tomáš Klus je známý svým záběrem, takže nepřekvapí, že vnímá i širší souvislosti okolního světa.

FANOUŠCI TVOŘÍ KONCERT

Marketingovým tahem kapely bylo umožnění posluchačům podílet se na playlistu písní. Na stránkách Recyklus.cz mohli vybírat songy, které by chtěli slyšet. O dvanácti písničkách do koncertního setlistu rozhodlo internetovým hlasováním sedm tisíc lidí, o dalších pak členové kapely. Zatímco fanoušci upřednostnili starší kousky (Nina, Chybíš mi, Marie, Napojen, Pocity, Do nebe a další), kapela při své volbě sáhla i ke skladbám z posledního alba Anat život není, jež vyšlo loni v červnu. Na aktuálním turné dle ohlasů se méně mezi songy mluví, o to více rapuje a improvizuje. Dá se očekávat, že Klus zahraje i nový singl Dobré ráno, kterým vtrhl nedávno do éteru.

ANGAŽOVANÝ PÍSNIČKÁŘ

Klus není jen hudební hvězdou, ale podílí se na několika charitativních projektech, rád komentuje společenské dění a rozhodně nezůstává stranou. Navazuje na domácí písničkářskou tradici a svou tvorbu a interpretaci neomezuje hudebními žánry.