Většina revivalů hraje nejznámější songy z výběrů, například Radio Ga Ga, I Want to Break Free, A Kind Of Magic nebo We Are the Champions. V tom se královna českých revivalů odlišuje.QUEENIE je pražská revivalová kapela napodobující hudbu britské kapely Queen.

Queenie dokáží nadchnout i skalní fanoušky, třeba pomalou napůl japonskou skladbou Teo Torriatte nebo energickou Action This Day. Samozřejmě zahrají i největší hity, na které většina publika čeká.

Jejich vystoupení si Liberečané mohou vychutnat ve středu 23. května v Lidových sadech.

Revival má v repertoáru přes šedesát písniček. Všechny písně hrají v původních tóninách. Koncert doplňuje vizuální stránka, která diváka přenese na koncert původních Queen.

Kapela s sebou přiveze Dětský sbor Brno, se kterým vystřihne velkolepou Bohemian Rhapsody, a sopranistku Markétu Mátlovou, s níž si Michael Kluch zazpívá duet Barcelona.

„K příležitosti oslav života Freddie Mercuryho loni v listopadu jsme si vyzkoušeli předvést se divákům s větším ansámblem a teď to chceme ještě ve větším měřítku zopakovat i před mimopražským publikem. Je to právě dvacet let, co se v londýnském Wembley po smrti Freddieho konal vzpomínkový koncert, jehož se zúčastnili největší hudebníci té doby. To vše chceme připomenout, takže řekněme, že coby větší turné, je tohle pro nás skutečně první," upřesnil český Freddie Mercury Michael Kluch.

Čtěte také: 

Queenie přivezou hity Queen, sopranistku i sbor

Pozvánka

QUEENIE

Královna českých Queen revivalů

Hosté: Dětský sbor Brno a sopranistka Markéta Mátlová

Kdy: středa 23. května od 19.30

Kde: Lidové sady, Liberec

Vstupenky: předprodej na serveru evstupenka.cz

Videa

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube

Čtěte také

SOUTĚŽ! Český Mercury: Queen poslouchám od dvanácti let

Queenie přivezou hity Queen, sopranistku i sbor