CALLTA TERAPEUT, ARGEMA O STRACHU

Stejnou radost mělo dívčí publikum z písní Pavla Callty, písničkáře s kytarou a kapelou. Vedle hitu Terapeut zpíval i tu o Přátelství a chválil publikum, že v parném dni a po tolika koncertech má ještě tolik energie. Jenže tohle bylo téma, které si pak později zopakovali i Atmo Music a Sebastian (nezapomněl na Kazety), trochu to byla ten den témata „přes kopírák“. A stejně mluvila i moravská pop rocková Argema, která letos slaví novým albem  35 let existence. Z novinky dala třeba duet Československo, Kudy z nudy nebo Někdo se dívá. Byla o tom, že si dnes v téhle zemi nikdo nemůže být jistý tím, že ho nikdo nevidí a nesleduje. Hlavně prý bulvár…

Benátská! 2017. Třetí den, sobota 29. července.
Pestré finále Benátské! 2017 patřilo holčičkám, klasice i hip-hopu

KRÁSKY A BRATŘI V TRIKU

„Jmenuju se Simona, lidi jsou tu perfektní, nemůžu si na nic stěžovat. Až z Prahy jsem přijela do Liberce, abych se tu pobavila,“ smála se pohledná dívka. „Propagujeme firmu, která tu poskytuje zadarmo nabíjení mobilních telefonů. Lidi si ve stanu můžou udělat pohodlí, máme pořád narváno,“ nestěžovala si. „Z kapel mě tu žádná moc nepobavila, ale skvělí jsou tu Bratři v triku. To je partička pěti lidí, která má každý den jiné tričko, pořád jsou v lihu a vymýšlejí blbosti, zábavu. Nic neprodávají, snad jen sebe,“ byla ráda slečna s pěknými vnady.

Benátská! 2017. Den druhý, pátek 28. července 2017.
Pátek na Benátské! 2017: Frajeři, šoumeni a romantika VOL. 2

ČECHOMOR: SKVĚLÁ ZPĚVAČKA

V dost jiné sestavě, než jsme byli zvyklí, přijela do Vesce vůdčí Čechomorovská dvojka Karel Holas (housle, kytara, zpěv) a František Černý (kytara, zpěv). Vstávej synku, vstávej, zpívali, skvělá zpěvačka Martina dala Husu divokou se spoustou radosti a energie. Tady si páni přišli na své, jen zářila v blankytných letních šatech, občas ukázala i krajkové černé gaťky. „Tady jsme doma, tady je naše zem,“ hlásil Čechomor v reklamním duetu. Nechybělo Místečko, ani zbrusu nová písnička Nedávej mě mamko, kterou kapela vydá příští rok na novém albu ke svému třicátému výročí. Kdo se tady těší?

Benátská! 2017. Den druhý, pátek 28. července 2017.
Pátek na Benátské! 2017: Frajeři, šoumeni a romantika VOL. 1

NEJLEPŠÍ BYL ČERNÝ A SLÍŽE

To alespoň tvrdil Márián Dalog z Filakova, žijící nyní v Liberci a pracující pro iQLANDII. A těšil se i na Status Quo, kteří měli přijít hned po Čechomoru. Jen maličko prudil, když mi zkazil pár záběrů Čechomoru, jelikož mi ho zastínila jeho nafukovací žirafa. V tu chvíli se ještě stále těšily sestry Michaela a Sabina, ta na vozíčku, na koncert Paulieho Garanda. Na Benátskou přijely až z Hodkoviček nad Mohelnicí.

DAKOTA: PO STATUS QUO BAZÉN

Než na hlavní pivní scéně spustila britská legenda Status Quo, Deník si vyfotil třináctiměsíční dívku Dakotu. „Jsme z Turnova. Než začne muzika, malé dám ještě sluchátka, chráním ji tak. Jsme tu každý den, zítra jí čeká u babičky bazén,“ prozradila její maminka. A Staus to rozjeli naplno, jen málokterý svůj hit v šestičlenné sestavě (tři kytary!)  s jediným přeživším, kytaristou Francisem Rosim, vynechali. Zazněl Rain, In the Arma Now, Roll Over Lay Down, Again and Again, Whatever You Want, Rockiń All Over The World. Bylo v tom fůra radosti i nostalgie, vzpomínky na sedmdesátá a osmdesátá léta. Děkujeme Benátská!, děkujeme Statusáci!

Status Quo
STATUS QUO se vyšvihli na mezinárodní seznam nejžádanějších kapel na světě

KDO NEZPÍVÁ, NEŽIJE, VÍ NO NAME

Než vyvrcholil koncert slovenských No Name ohňostrojem, dali nám přehlídku hitů. Starostu, Jedu za těbou, Akebo áno, ploužáček Život je, Navždy, píseň Ty a tvoja sestra vylepšily klávesy… „Právě náš festival, podporovaný Rádiem Impuls, sledují posluchači tohoto rádia. Má tak milion posluchačů, je tak v Čechách bezkonkurenčně historicky nejposlouchanější akcí,“ tvrdil zpěvák Tibor Timko. No doufejme, doufejme. A ve finále ještě zněly hity Žily a Čím to je? Je jen trochu zvláštní, že Status Quo se svým světelným parkem, resp. použitými světly, se nemohli slovenské kapele rovnat.

A VELKÝ ZÁŽITEK NAKONEC

Marpo a TroubleGang, to byla drsná radost pro finále Benátské! Už proto, že jakési Rybičky 44 zakázaly fotografům přístup k pódiu, takže tu jejich fotky nenajdete. Možná proto, že měli ohňové efekty, možná jsou tak punkoví? Nebo hloupí, že si ohně nenechali na později? Kdo ví. Zato Marpo a spol, který zvali na O2 arénu, byli jízda, jak má správný hip hop vypadat. Drsní chlapci, rocková kytara, skvělý deejay, trošku ramena a jistota, že celé publikum - a že ho bylo - je jejich. Skvělá tečka za festivalem, kterou určitě nemohl nahradit Walda Gang. Ale jistě i tahle „nejhorší česká kapela“ ve finále někoho zajímala. Jen už to bylo bez nás.