Do povědomí posluchačů se James zapsali svým songem Laid, který se stal ústředním hitem série pubertálních filmů Prci, prci, prcičky. Největší slávu zažívali v osmdesátých letech.

Během své kariéry prodali 25 milionů desek. Jejich produkce v roce 2001 utichla, ale o šest let později se dali znovu dohromady. Letos je mají Češi možnost vidět na festivalu Benátská noc ve Vesci u Liberce, kde zahrají v sobotu 27. července.

Zapadají do konceptu

James nám nabídla agentura Live Nation, se kterou začínáme spolupracovat. Dávají nám tipy na kapely. Líbilo se nám, že je to kapela z osmdesátek, které se začínají vracet, a myslíme si, že i zapadají do konceptu, který letošní rok na Benátské noci vytváříme," vysvětlil výběr kapely organizátor festivalu Pavel Mikez.

Blýskněte se s kapelou na Benátské noci

Festival Benátská noc ve spolupráci s Deníky Bohemia a Kalendářem Liberecka připravil pro místní a regionální kapely soutěž, ze které nakonec vzejde deset vítězných kapel, které dostanou jedinečnou možnost:

• Zahrát si na festivalu po boku zahraničních hvězd

• Celostátní propagace kapel

• Pozvat si na festival své fanoušky (každá vítězná kapela dostane 20 vstupenek pro své fanoušky)

• Soutěž probíhá ve spolupráci s celostátními i regionálními médii

Kapely z Libereckého kraje se mohou přihlašovat na emailové adrese info@benatskanoc.cz.

Uzávěrka přihlášek je 30. dubna.

Kromě Benátské noci čeká James v létě vystoupení s The Killers ve Wembley, které má kapacitu devadesát tisíc diváků, nebo speciální vystoupení k desátému výročí Belladrum Tartan Heart Festivalu v Anglii.

Skyline i N.O.H.A.

Kromě této zahraniční kapely přibyla na soupisku festivalu ještě další jména. Letos ve Vesci zahrají Xindl X, Marta Kubišová, Radůzu, Věra Špinarová, UDG, Tleskač, Charlie Straight, Wohnout, N.O.H.A., Skyline, Doga, Aneta Langerová, Nebe, Blue Effect, Žlutý pes a další.

Benátská noc se letos uskuteční v termínu od 25. do 28. července. Ve čtvrtek proběhne tradičně Slovenský večer, na kterém vystoupí například Miro Žbirka s Moravskou filharmonií Olomouc, Iné Kafé, Peter Bič Project, The Paranoid a další. Headlinera pořadatelé zatím tají.

VIDEO

Zdroj: Youtube