Pokud se sedmý ročník festivalu pro svobodný Tibet vydaří, tibetský student Ragbyal zavítá do Čech. „Když vybereme dostatek peněz na letenku, tak bychom se určitě chtěli zaměřit na náš Český Ráj a samozřejmě bychom nevynechali ani návštěvu Prahy," řekl pořadatel festivalu Jan Bílý z občanského sdružení Radosti, který během roku pořádá i další dobročinné akce.

KACANOVŠTÍ ZDRAVÍ SVÉHO TIBEŤANA. Ragbyala podporují několik let. Nyní vybírají na jeho letenku do Česka.

Šťastný sedmý ročník festivalu, který se uskuteční v sobotu 18. května od 15 hodin, nazvali Kacanovští Sedm let v Tibetu v Kacanovech. Sami si totiž ve vesnici takový malý Tibet vytvořili.

Začalo to lavičkou

„Před sedmi lety nás výrazně oslovili nepokoje v Tibetu při přípravách olympijských her v Pekingu. Jako výraz podpory Honza Bílý navrhl umístil v naší obci lavičku, která bude připomínat tibetský národ, který na rozdíl od nás rozhodně nežije ve svobodě," vzpomíná na první impulz, proč podporovat Tibet Iveta Holbová Melíšková ze sdružení Radosti.

Z výnosů z několika ročníků nakonec sdružení postavilo Tibetský pavilon altánek s nádhernou vyhlídkou na kacanovské údolí, jež slouží k rozjímání a odpočinku.

SEDM LET TIBETU V KACANOVECH

7. ročník Festivalu pro svobodný Tibet

Kdy: sobota 18. května od 15 hodin

Kde: louka pod tibetským altánkem, Kacanovy

Kapely:

BUTY

TĚLA

OVČIE KIAHNE

HITFAKERS

ROZUMBROTHERS

FUNNY GRASS

MESERÁČEK

Výtěžek z festivalu chce občanské sdružení Radosti využít na letenku do Čech pro tibetského studenta Ragbyala.

„Letošní 7. ročník vnímáme jako příležitost řádné oslavy udržení myšlenky podporující lidská práva a svobodu. Tradiční hudební program doprovodí zábavné hry pro děti, chutné občerstvení a možnost společně prožít odpoledne v půvabném prostředí na louce u koupaliště pod Tibetským altánkem," zve na dobročinný festival pořadatelka.

Vyvrcholením společného zážitku bude koncert skupiny Buty, která vystoupí v pozdních večerních hodinách. Kromě ní zahrají také další kapely z okolí: Těla, Ovčie Kiahne, Hitfakers, Rozumbrothers, Funny Grass a Meseráček.

Prospívá výborně

„Ragbyal studuje v indické exilové vesničce na základním stupni. Umí výborně anglicky a dle informací vesničky celkově velmi dobře prospívá," dodal Jan Bílý.

Nadšenci ze sdružení Radosti si s tibetským studentem posílají dopisy. Prostředníkem je právě vesnička.

VIDEO

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube