V pořadí třetí ročník motorkářského srazu začne v pátek 16. září ve 20 hodin slavnostním zahájením a rozžehnutím ohně. Ráno pak motorkáři nasednou na své stroje a odjedou do Liberce, kde se koná nejdůležitější akce motorkářského srazu Motobohoslužba. „Sobotní Motobohoslužba je určena pro širokou veřejnost. Mohou přijít věřící, hledající i ateisté. Je to unikátní akce, která potěší nejen příznivce jedné stopy,“ láká na zajímavou událost Marcel Havrda, jeden z pořadatelů.

Motobohoslužba začíná v 9.30 u Červeného kostela na libereckém Perštýně.

Program pro všechny

„Hodně našich kamarádů je věřících a chtěli jsme oslovit i je. Jak majitelé a milovníci jedné stopy, tak i věřící se mají na co těšit,“ vysvětlil Havrda. Akce je vhodná i pro rodiny s dětmi. Připraven je bohatý doprovodný program. „V rámci motorkářského srazu pořádáme výstavu fotografií. Tématem byl Život s motorkou. Pro děti jsme vyhlásili malířskou soutěž Dopravní prostředek minulosti, současnosti a budoucnosti,“ uvedl Marcel Havrda.

Lidé mohou vystavené obrázky a fotografie hodnotit a večer proběhne slavnostní vyhlášení těch nejlepších. Po obědě ve 13 hodin je připravena projížďka a prohlídka Červeného kostela s výkladem.

Zahrají i dvě kapely

Večer v kostele zahrají dvě kapely: Deep Inside a Kaiser band. Po ní pořadatelé vyhlásí výsledky fotografické a obrázkové soutěže. „Na večer máme připravené překvapení, které ale samozřejmě nemohu prozradit,“ slíbil Havrda. Nedělní dopoledne se ponese v duchu adrenalinových zážitků. Připraveny jsou skákací boty, relaxace u bazénu, dvacetimetrový jeřáb, dvoukolová vozítka segway nebo jízda na koních.