Nabídnou program pro celou rodinu. Zámky provede herec Marek Taclík, hvězdami turné jsou Mňága a Žďorp, Thom Artway a kapela Naděje. „Těší mě, že se s námi objeví kapely, které mám rád. Mňágu sleduji od začátku, baví mě písničkář Thom Artway i Naděje,“ říká Hrůza. Sám vydává po třech letech autorské CD Sám se sebou u Universal. Na turné dá novinky i své největší hity.

Michal Hrůza s kapelou měl na zámku Sychrov zkušebnu.Zdroj: Michal Horník

JE TO MALÉ TAJEMSTVÍ

Byl jste na Sychrově, znáte ho?
Byl, znám. Je blízko Turnovu, kde jsem se narodil. Je malé tajemství, že jsem jako teenager měl asi tři sta metrů do Sychrova, v sokolovně, s kapelou zkušebnu.

Na krásnej zámek se mnou přijedou kamarádi i herci. Marek Taclík provede naším divadelně-hudebním vystoupením. Těšíme se, bude to velká zábava i pro nás a doufám že pro všechny lidi. Herec Jiří Dvořák má na mojí desce Sám se sebou text, CD mi pokřtí. Málo se ví, že píše i básničky. A protože jsme kamarádi, já ho ukecal, ať mi dá slova do písně První a poslední.

JÁ PADESÁTKU I BĚŽEL

Marek hraje ve filmu Padesátka, do něj jste psal hit. Tu písničku máte nově i na CD…
Mám, protože samostatně ještě nikdy nevyšla. Sám jsem taky Padesátku běžel, ale protože tehdy nebyl v Jizerkách sníh, musel Vojta Kotek film točit v Krkonoších. Já musel písničku předělat, vynechat z ní Jizerky. Z Padesátky mám pár neuvěřitelných zážitků. Třeba když nás na 40. kilometru předjela paní a bylo jí sedmdesát. Zajímavý tak byl zvláštní pocit, v davu tisíců závodníků zůstat sám se sebou. A to je teď i symbolický název mojí desky.

OLGA Z ÚSTÍ JE SKVĚLÁ

Máte na tomto albu i hosty?
Máme tam skvělou Olgu Königovou, zpěvačku a hráčku na klávesy ve skupině Ille i zubařku, která je od vás z Ústí. Skvěle zpívá, po Lence Dusilové, Anetě Langerové, Kláře Vytiskové a Katce Knechtové s ní mám nový duet i klip Na rozcestí.