Jedno pódium, žádné fronty na záchod ani na pivo, neckyáda, rodinná, komorní atmosféra. Maloskalská noc se vrací ke kořenům Benátské – na Malou Skálu 
k řece Jizeře. Uskuteční se tento víkend 
v sobotu 7. června. Celý festival zahájí tradiční neckyáda na Jizeře od 9 hodin. Samotný areál pak otevře své brány ve 12 hodin.
Hudebně festival zahájí Václav Upír Krejčí. Včetně něj vystoupí na jedné stagi celkem deset interpretů – českých i slovenských.

Soutěž o deset vstupenek

Vyhrajte s Deníkem dvě vstupenky na komornější verzi Benátské Maloskalskou noc.

Tipněte si, kolik lidí v loňském roce navštívilo první ročník Maloskalské noci?

Správné odpovědi posílejte na emailovou adresu hana.langrova@denik.cz. Nezapomeňte připojit celé své jméno a telefon.

Tahákem jsou slovenští bratři No Name, kteří prý mají Malou Skálu obzvlášť rádi, Aneta Langerová, Michal Hrůza s kapelou a Doctor PP, který chyběl jen na málo ročnících Benátské.

„V sobotu dopoledne se uskuteční na Jizeře oblíbená neckyáda, jejíž účastníci mají na festival vstup zdarma, 
v areálu bude cirkus i písečná pláž, vůbec poprvé v našem regionu si zájemci budou moci vyzkoušet jednu velkou novinku poslední doby – bumperball. Malé i velké kluky zaujme nefalšovaná tanková bitva velkých modelů v měřítku 1:10. A nesmím zapomenout na spoustu dobré muziky," představuje rodinný festival v Českém ráji Pavel Mikez.

Rozhovor s Pavlem Mikezem, organizátorem Benátské a Maloskalské noci

Těším se na No Name i Schmitzera

Maloskalská noc je mladší sestrou Benátská, která se letos chová již po dvaadvacáté. Tento komorní festival si Benátská nadělila k dvacátým narozeninám – jako návrat ke kořenům, na Malou Skálu, kde největší festival 
v Libereckém kraji začínal.

Tak se loni vydařil návrat 
ke kořenům na Malou Skálu?
Na výbornou, počasí bylo fajn, i přes menší návštěvnost díky mnoha akcím v okolí byli návštěvníci velmi spokojeni 
s rodinnou atmosférou. Nový areál obstál také, takže nová tradice je založena na dobrých základech.

Jsou nějaké novinky od minulého roku?
Stanování přímo v areálu, bohatší doprovodný program, sleva pro cyklisty, je toho spousty… Ráno začneme tradiční neckyádou a pak se program přesune do hlavního areálu, kde to vše vypukne po 12. hodině.

Na jaký koncert se ty osobně těšíš a proč?
Určitě No Name, kteří mají Malou Skálu velmi rádi. Samozřejmě nemůžeme zapomenout na další účinkující, vč. matadora Doctora PP nebo například Jiřího Schmitzera.

Jaký program tam bude kromě hudby?
Velká písečná pláž pro děti, bumperball, fotbal v kouli, cirkusové dovednosti pro děti i dospělé, opravdu hodně doprovodných akcí. Nechybí ani tradiční neckyáda.

9.00 Neckyáda na Jizeře

Prezentace od 8 do 9 hodin 
u pěší lávky přes Jizeru.
Přihlášky na hsida@centrum.cz nebo 721 931 243.
Účastníci neckyády získají kromě cen i zdarma vstupenku na Maloskalskou noc!

PROGRAM

12.00 otevření areálu

14.00 Václav Upír Krejčí

14.55 Vančura & Plavci

16.00 Mandragora

17.00 Parademarche

18.00 Jiří Schmitzer

19.20 Michal Hrůza & kapela hrůzy

20.45 Aneta Langerová

22.15 No Name (SK)

23.35 Doctor PP

00.55 Tres Udos


Praktické informaceDOPRAVA- Pořadatelé doporučují využít možnosti vlakového spojení. Vlaková zastávka se nachází na okraji obce Malá Skála a je vzdálena cca 20 minut chůze od hlavního areálu festivalu. Informace o spojích najdete na www.idos.cz. Autobusová zastávka se nachází na hlavní silnici 10/E65, která prochází Malou Skálou a je vzdálena cca 1 minutu chůze od hlavního areálu. Informace o spojích najdete na www.idos.cz. Pro návštěvníky, kteří přijedou vlastními dopravními prostředky, je zřízeno centrální parkoviště za Malou Skálou směrem na Železný Brod. Doporučují tyto parkoviště využít, budou pod dohledem Policie ČR. Vzdálenost parkovišť od hlavního areálu je cca 5 min. chůze. Parkování podél hlavní silnice 10/E65 je zakázáno.

ZÁKAZY - Je přísně zakázáno vnášet do areálu jakékoliv skleněné nádoby včetně lahví, plechovky, hořlaviny, zbraně jakéhokoliv druhu, psychotropní látky, předměty ohrožující bezpečnost, pyrotechnické předměty, otevřený oheň, laserová ukazovátka, magnetofony, filmové kamery, videokamery (zahrnuje formát Dv, Dv Cam, BetaCam, Super VHS, Super 8…) ani fotoaparáty. Je přísně zakázáno zhotovování zvukových, filmových, fotografických nebo video záznamů a to i pro vlastní potřebu. Výjimku tvoří plně automatické neprofesionální fotoaparáty, které však nesmí být využívány k fotografování z vystoupení jednotlivých účinkujících.

HYGIENA - Na festivalu bude k dispozici dostatečný počet mobilních WC, které budou rovnoměrně rozloženy po celém areálu festivalu. 
K dispozici je též řeka Jizera, která protéká okolo hlavního areálu. Ve festivalovém areálu bude dostatečný počet odpadkových košů. Prosíme návštěvníky, aby ve vlastním zájmu dbali o čistotu.

ÚSCHOVNA, ŠATNA - Na festivalu bude zřízena úschovna u hlavního vchodu, kde si budete moci v případě potřeby své věci uložit .
Za využití úschovny se platí. Doporučujeme návštěvníkům nevozit s sebou mimořádně cenné věci.

OBČERSTVENÍ - Na festivalu se nachází kryté velkokapacitní restaurace a pivnice a dostatečný počet stánků s kompletním sortimentem jídel včetně vegetariánských i nápojů. Rozmístěny budou po celé ploše areálu.

UBYTOVÁNÍ - Nejjednodušší ubytování nabízí stanové městečko festivalu a Autocamp Malá Skála. Další ubytovací kapacity se nacházejí v ubytovnách, hotelích či penzionech na Malé Skále.

KOUPÁNÍ - Přímo vedle hlavního areálu protéká řeka Jizera. Nejbližší koupaliště je cca 10 km v Železném Brodě.

FOTOGRAFOVÁNÍ - Na festivalu je povoleno fotografovat pouze předem akreditovaným fotografům. Tolerované budou pouze neprofesionální automatické fotoaparáty. Při vystoupení headlinerů platí absolutní zákaz fotografovaní jakož i používání fotoaparátu s bleskem.