Nabitý program chystají liberecké Lidové sady až do jara. Milovníci hudby se mohou těšit na Václava Neckáře, Karla Plíhala, Škwor, Radůzu, Wohnout, Zrní či bratry Ebeny.

„Pro mě vrchol jara jsou Zrní, protože jsou moji oblíbenci. Těším se také na Radůzu s kapelou. A vypadá to, že dopadnou i Tatabojs s novou deskou A/B, které mám v jednání. Jsou moje srdcovka. Pak ještě Blue Effect v dubnu," vyjmenoval svoje favority programový vedoucí Lidových sadů Michal Kadlec.

V lednu čekají Liberečany dva koncerty a jeden mrazivý festival.

Jedna z nejlepších evropských bluegrassových kapel oslavuje 25 let působení na hudební scéně. V rámci narozeninových koncertů přiveze Monogram již dnes 19. ledna nové album Take it easy.

Koncert bratří Marka, Kryštofa a Davida Ebenů, na kterém představí nejnovější album Čas holin a ohlédnou se za svou třicetiletou kariérou, naplánovali v Liberci na středu 27. ledna.

Předposlední lednový den bude patřit festivalu FrozenFest. Legendárního open airu se tentokrát zúčastní tito ledoBorci: Soundstain, The Bladderstones a Kosmik.

Únor otevře legenda českého popu. Václav Neckář obdržel za své album Mezi svými platinovou desku za prodej. Ve středu 3. února zahraje ve velkém sále jako vždy společně s bratrovou kapelou Bacily.

V polovině února zazpívá v Experimentálním studiu písničkář Karel Plíhal.

Březen bude nabitý nejvíce akcemi, menšími i většími koncerty. Zahrají tu Škwoři, Precedens, písničkářka Radůza, Hop Trop, Zrní a dvacetiny zde oslaví i Wohnout.

Na duben jsou zatím domluvené dvě akce Blue Effect a společný koncert Visacího zámku a Záviše. V sobotu 23. se tu pokusí obnovit tradici Rock and Roll party. „Když mi bylo patnáct, tak bylo na rocknrollku v Lidových sadech vždycky narváno. A to ve velkém sále. Chodili jsme každý měsíc, ba dokonce čtrnáct dní. Uvidíme, jestli se nám podaří akci vzkřísit," doplnil Petr Kořínek alias DJ Daroot.

Program Lidových sadů Liberec

úterý 19. ledna od 19.30

MONOGRAM

středa 27. ledna od 19.30

BRATŘI EBENOVÉ

středa 3. února od 18.30

VÁCLAV NECKÁŘ A BACILY

představení alba Mezi svými

čtvrtek 4. února od 19.30

Experimentální studio

BEATA BOCEK & CHRIS BEACH

křest nového alba „O TOBJE"

středa 10. února od 19.00

6. abonentní koncert 57. sezony komorní hudby: KLAVÍRNÍ KVARTETO JOSEFA SUKA

úterý 16. února od 19.30

Experimentální studio

KAREL PLÍHAL

pátek 4. března od 20.00

ŠKWOR: Hledání IDentity Tour

Support: Wait, Daniel Krob Band

pátek 11. března od 19.30

Malý sál

PRECEDENS

úterý 15. března od 19.30

RADŮZA

středa 16. března od 20.00

HOP TROP: Jarní turné k vydání DVD Hop trop 35 let

čtvrtek 17. března od 19.30

Malý sál

ZRNÍ prvních 15 let

15 let existence

sobota 19. března od 20.00

WOHNOUT sladkých dvacet

host: Poletíme?

úterý 5. dubna od 19.30

BLUE EFFECT

pátek 8. dubna od 19.30

VISACÍ ZÁMEK a ZÁVIŠ