Kulturní metropole kraje, konkrétně liberecký Club Road 66, už 24. února nabídne svým návštěvníkům společný koncert Imodia, slánské legendy Totální nasazení a dalších hudebních part.

Slánská punk rocková klasika Totální nasazení zahajuje dvacátou osmou koncertní sezonu společným turné s broumovskou kapelou Imodium. Kapely se na šňůře potkají poprvé. Mikro Tour 2018, jak pořádající agentura ForFUN agency šestici klubových zastávek nazvala, se ponese v duchu rocku a punku. Obě kapely tu představí to nejlepší a nejaktuálnější ze svého repertoáru.

Zimní pohádka.
U Fryče pokračují v tradici nedělních pohádek

Totální nasazení vzniklo v roce 1990 z party spolužáků slánského gymnázia. Kapela si za dvacet sedm let existence, během nichž vydala na CD, LP i MC osmnáct studiových, živých i výběrových alb včetně dvou live DVD a odehrála víc jak tisíc pět set koncertů v klubech i na festivalech nejen po celé ČR, vybudovala skromným přístupem početnou fanouškovskou základnu, ve které mají silnou oporu. Skupina patří mezi velmi žádané, když každoročně odehraje na 80 koncertů, a na nedostatek hraní i publika si tak nemůže stěžovat. I v roce 2018 se s kapelou Totální nasazení budete mít možnost potkat krom Mikro Tour na sólo koncertech a festivalech, jimž vévodí domácí slánský rockový festival Valník na konci srpna.

Čtyřčlenné Imodium také patří mezi české klubové stálice. Na kontě má stovky odehraných koncertů, předskakování Avril Lavigne, Simple Plan, Bush či Halestorm, řadu klipů a ovšem také pět studiových alb. Jako jediná česká kapela čas od času pořádá tzv. Bytové turné, ojedinělí jsou v rámci natáčení dokumentů mapujících jejich koncerty (naposledy to byl krátký film Bory, který dokumentuje výjimečný koncert uprostřed borské věznice).

Asistenti prevence kriminality Anděla Jirásková a Jiří Cína.
Noví asistenti policie budou na město dohlížet od jara

Rok 2017 Imodium zvládli úspěšně. Měli turné s kapelou Rybičky 48, u Supraphonu vydali pátou studiovou desku, jeli k ní dvouměsíční turné. Pod taktovkou Michala Havlíčka natočili dva podařené videoklipy. Nyní se kromě Mikro Tour chystají na majálesovou a festivalovou sezonu.

„Jak sami rádi říkáme v kapele, ´žádné turné není kompletní´. Tak jsme po téměř dvouměsíčním cestování našli pár míst, kam jsme se s novou deskou ještě nedostali. Ve spojení s ´Totáčema´ to bude myslím velká legrace!“ soudí Thom z Imodia. Na Mikro Tour se jako hosté střídavě objeví kapely i COVERS for Lovers či Deratizéři.

Skupina Rybičky 48.
Kapela Rybičky 48 zavítala během turné i do Liberce