Ty správné geny má dcera české rockové legendy Petra Jandy. Umí potěšit rockery se svou kapelou Die Happy, baví fanoušky muzikálů, ale také energicky roztančí ples s orchestrem či jenom s kytaristou. V létě ji bavila hezká energická show s Markem Ztraceným na open air festivalu Benátská! u Liberce.

Benátská! 2017.
FOTO, VIDEO: Benátská! 2017 skončila, vzpomínky zůstanou

LÉTO V TEPLÁKÁCH

„Bylo to úžasné zase hrát na našich festivalech. S mou kapelou hrajeme hlavně v Německu, ale letos jsme v létě měli až na jeden koncert absolutní volno. Celé léto jsme byli na chatě v teplákách a tak jsem se na Benátské! na chvíli stala upravenou, pěkně namalovanou ženou,“ objeví se Martě na tváři ďolíčky. S Markem Ztraceným zpívá dvě písničky, Káva a sex je slušný hit. Jednu další napsal jen pro ni. „Určitě ve Velkém Březně zazní,“ slibuje zpěvačka. Společné CD prý nechystají. „Každý si jedeme tu svou cestou, občas se někde potkáme. Jsme oba dost paličatí a asi bychom se někdy umlátili třeba paličkami od bicích,“ zazáří její úsměv.

Marta Jandová.
Marta Jandová: Když do postele, tak v pyžamu nebo bez

Jandová nepopírá, že ji se Ztraceným k hudbě pojí stejný druh vášně. Oba rádi na jevišti vydají ze sebe všechno a dělají, co je baví. „Jen nezpíváme, co od nás lidi čekají, oba jsme jevištní blázni. O první náš duet jsem požádala já jeho, o druhý zase Marek mě. Takže je to teď jedna jedna,“ ví zpěvačka.

VŠE PRO BLOND ANDÍLKA

V létě nás prostřednictvím Facebooku nechala Marta Jandová nahlédnout do své kuchyně. To když tvořila své čtyřleté blonďaté dcerce pestrobarevný dort. „Práce to bylo jako na kostele. Sice ráda a hodně peču, ale s potahováním dortu jsem zkušenost neměla. Ještěže moje kamarádky přispěly radou. No a internet mi každý postup podrobně vysvětlil. Se zdobením jsem problém neměla. S dcerkou asi dva roky plácáme šatičky i jiné výtvory z modelíny, to už mi šlo,“ ohlíží se Jandová.

NEŠTĚSTÍ VYBRANÉ NA DLOUHO

Nabourané auto, naštěstí jen plechy a bez zranění. Muž Marty si dřív pochroumal nohu i takovou pachuť mělo léto Marty Jandové.

Duchcov se bavil 22. Casanovskými slavnostmi
Letošní Casanky: Slza, Luboš Pospíšil, Marta Jandová, Naďa Urbánková, Debbi...

„No snad jsme si to teď nadlouho vybrali. V červnu moje zlomená noha, v červenci manželova, v srpnu ta bouračka, mezitím streptokok a vši u dcery Marušky a zakončení léta v nemocnici s podezřením na slepé střevo. Uf. Přemýšleli jsme, co nám tím vesmír chce říct. Snad abychom se zastavili? A ty vši byly asi jen bonus,“ nerada vzpomíná osobitá zpěvačka Jandová.

JMÉNO PODLE KUBIŠOVÉ?

Traduje se, že ji otec Petr Janda pojmenoval po legendární české zpěvačce Martě Kubišové. „Podle mého tatínka to tak opravdu bylo, podle maminky jsem Marta po mojí tetě, maminčině sestře z Moravy. At’ se ale jmenuji po komkoliv, obě Marty mám moc ráda stejně, jako své jméno. Takže spokojenost,“ říká Jandová.

Kubišová loni vydala báječné album Soul, prý už poslední desku své kariéry. Její kvality ještě Jandová nepoznala. „Tu desku jsem ještě neslyšela. Děkuji za nápad,“ uzavírá zpěvačka. V areálu pivovaru Velké Březno zahraje v sobotu 9. září od půl osmé večer.