Nese název Přirozeně bez lepku a bez mléka a napsala ji podle vlastních receptů liberecká autorka Ilona Dostálová.
Knížka si odbyla svůj křest tento týden v liberecké restauraci Ánanda.

„S naším Makrobioklubem Liberec jsme před několika lety začali vařit makrobiotická jídla, a protože se nám hlásilo čím dál víc lidí, kteří se zajímali o bezlepkovou kuchyni, pustili jsme se i do jídel bez obsahu lepku. Přibývalo těch, kdo se ptali po receptech, a tak bylo jen otázkou času, kdy vznikne celá kuchařka,“ vysvětlila Ilona Dostálová, co ji vedlo k tomu, aby si sedla a recepty hodila na papír.

Knížka obsahuje 135 receptů bez lepku, bez mléka a bez masa a je s barevnými fotografiemi. Stojí 320 korun a zájemci ji seženou například v obchodě Jo–Bio nebo v Knihkupectví a antikvariátu Jaroslava Fryče či si ji mohou objednat na webových stránkách: prirozenebezlepku.cz.
„Knížku jsme připravovali tři čtvrtě roku. Většinu nákladů na tisk zaplatili sponzoři,“ doplnila autorka.