Profesionální scéna a ozvučení, možnost parkování a stanování přímo v areálu festivalu, vlaková zastávka na dohled i kvalitní občerstvení. To vše nabídnou organizátoři letošního festivalu. Vstupné bude dobrovolné a vstupenky slosovatelné s velkou šancí získat hodnotnou cenu. Letos zahrají Payya Matys & Tribal Force, Flastr, Holeček & Marcel Project, Ornament, The Scoffers, Timudej, Ptaszek & Bužma, Le Big Sur (Kolumbie, Španělsko) a na závěr Pól McKántry – jam aktuálně přítomných muzikantů a pořadatelů.

„Festival Dolánky je prázdninový hudební festival mnoha žánrů, s výjimkou agrometalu, normalizačního popu a revivalů. Tradičními návštěvníky našeho festivalu jsou turisté či vodáci, kteří zavítali na Maloskalsko, i hudební fanoušci všech věkových kategorií. Podium i zázemí festivalu je na prostorné travnaté louce na břehu Jizery. V sousedství je krásný Dlaskův statek, součást Muzea Českého ráje v Turnově, který určitě stojí za návštěvu“, uvedl Martin Bauer starší z pořádající společnosti SUNDISK.

Doprovodný program

Letos budou součástí doprovodného programu například parkour show, aktivity pro děti i dospělé. Vše začne od 12 hodin v areálu Kempu Dolánky.

„Návštěvníci festivalu mohou využít přírodní koupání v řece, vyzkoušet si jízdu na paddleboardech nad jezem – půjčovna je přímo v areálu festivalu. Mohou také využít služby naší půjčovny lodí a koloběžek a dopravit se na festival těmito prostředky“, doplnil Aleš Zemín z firmy SUNDISK.

Festival pořádá a financuje SUNDISK a hudební Klub Na Rampě, s podporou města Turnov a Libereckého kraje. Další informace o festivalu naleznete na www.festivaldolanky.cz nebo na facebookovém profilu.