Se psem mě baví svět

Se psem mě baví světZdroj: Deník

Pes, nejlepší přítel člověka. Osobnosti českého showbusinessu se spojily a přišly s vlastním pohledem na to, jak vnímají své čtyřnohé mazlíčky…

Ahoj, jsem pes. Narodil ses pro mě, pro mé potěšení, hry, ochranu a také jako můj soukromý kuchař, řidič, uklízeč a mazel. Za všechnu tuto službu získáš mé srdce. Nikdo tě nebude milovat víc než já a ani vteřinu nebudu váhat položit za tebe svůj život. Vždycky když v životě prohraješ, já tě budu vítat jako vítěze. Svůj domov udělám i tvým domovem. Tak nějak nás vidí naši pejsci. A jak je vidíme my? Všichni jsme se spojili do jednoho velkého příběhu Se psem mě baví svět. Marta Kubišová, Richard Genzer, Ivan Mládek, Lukáš Pavlásek,David Kraus, Veronika Žilková, Robert Kodym… Koupí této knížky přispějete na záchranu pejsků, kteří neměli tolik štěstí jako hrdinové této knížky.

Knihu Se psem mě baví svět vydalo nakladatelství BizBooks.

Záblesk

ZábleskZdroj: DeníkElla zažila traumatické dětství a minulost ji stále pronásleduje. A to prostřednictvím záblesků z časů prožitých. Jelikož má strach, že ji sociálka odebere syna kvůli mentálnímu zdraví, uprchne s ním do zchátralého domu… Podaří se jí vyřešit její minulost a vypátrat vraha své matky?

Po smrti matky a odsouzení otce za její vraždu si Ella prošla péčí dánského sociálního systému, mnoha pěstounskými rodinami i polepšovnou. V osmadvaceti letech se stará o jedenáctiletého syna, jedinou rodinu, kterou má. Minulost ji ale stále pronásleduje v podobě podivných záchvatů, které jí komplikují život a znemožňují pracovat. Přesto si ale nic ze své minulosti nepamatuje. Ve strachu, že jí odeberou syna a vyšlou ho na podobnou životní dráhu jako ji, uteče i s ním na pobřeží do zchátralého domu své babičky a do míst svého dětství. Stále častěji se jí v útržcích vynořují záblesky dávných událostí a Ella se pouští do pátrání. Kdo doopravdy zabil její matku?

Knihu Záblesk vydalo nakladatelství Motto. 

Paříž: Katakomby

Paříž: KatakombyZdroj: DeníkVydejte se do Paříže, ale ne na nějaká všední místa. Hlavní hrdinové patří mezi katafily a s oblibou prozkoumávají katakomby. Netuší, že tam na ně číhá zlo…

Při čtení tohoto zneklidňujícího hororu se čtenářům bude tajit dech, protože autor opět rozehrává děsivý příběh plný napětí, akce a překvapivých zvratů. Tentokrát nás zavádí do Paříže, která bývá spíše symbolem romantiky, od níž má však rozsáhlá podzemní síť katakomb daleko. Pod rušnými ulicemi a kavárnami, kde se přátelé bezstarostně scházejí na kávu, se skrývá labyrint tunelů, místo spočinutí několika milionů mrtvých. Když se hrdinům dostane do rukou videokamera s děsivými záběry zoufalé ženy bloudící tmavými a vlhkýmichodbami, skupina kamarádů se vydává do katakomb odhalit tajemství nahrávky – noří se do hlubin města, jeho znepokojivé historie i svého vnitřního světa. Nakolik v něm obstojí a budou se vůbec moci vrátit zpět?

Knihu Paříž: Katakomby vydalo nakladatelství XYZ.

Pod maskou lži

Pod maskou lžiZdroj: DeníkViktoriánská Anglie, temná tajemství, zvraty a sebevědomá hlavní hrdinka jsou zárukou příběhu, který svého čtenáře nepustí. Podaří se Evelyn zachránit její sestru, kterou unesli kvůli jejím schopnostem? 

Sebevědomá hrdinka s ostrým jazykem, neodolatelná atmosféra viktoriánské Anglie, neuvěřitelné zvraty. Tajemstvím opředení hrdinové, kteří skrývají mnohem víc, než jen svou pravou tvář… Evelyn má plné zuby života podle diktátu konvencemi svázané společnosti. Když její sestra Rose za záhadných okolností zmizí, neváhá, a i přes zákaz rodičů ji odjíždí hledat. Není však jediná. Cestu jí zkříží mladý gentleman Sebastian Braddock, který jí odhalí těžko uvěřitelnou pravdu – ona i její sestra mají speciální dar léčit nemocné a zraněné. Evelyn si myslí, že se Sebastian zbláznil, když ale sama poznává lidi, kteří dokážou věci přesahující lidské chápání, začne názor měnit. Přichází na to, že dar zvláštních schopností představuje obrovské nebezpečí. Je totiž mocným lákadlem pro ty, kteří ho chtějí zneužít ve svůj prospěch. A Rose je pravděpodobně v rukou jednoho z nich… 

Knihu Pod maskou lži vydalo nakladatelství Fragment.

Milujte královnu

Milujte královnuZdroj: DeníkHistorický román se odehrává v době vlády Marie Terezie a přenese čtenáře do panovnických dvorů i paláců v různých evropských zemích. 

Milujte královnu je příběhem silné ženy a zároveň příběhem tereziánské epochy. V pestrém sledu se střídají scény z pražských, bratislavských, vídeňských, berlínských a pařížských paláců i panovnických dvorů, stejně jako z velkolepých knihoven, hudebních salonů, laboratoří, univerzit a selských chalup. Osudy slovenských vzdělanců se proplétají s osudy významných evropských filozofů a hudebníků. Román Milujte královnu je fiktivním bilancováním vladařských záměrů i osudů. 

Knihu Milujte královnu vydalo nakladatelství Host.