Ledová krevZdroj: DeníkLedová krev

Oheň vs. led? Co je mocnější? Hlavní hrdinka Ruby vládne ohni, ale pro její smůlu žije ve světě ovládaném Králem ledu. Po svém zajmutí se bude muset postavit těm nejlepším ledovým bojovníkům… Co když jí ale zkříží cestu láska? A dokáže led a oheň spolu fungovat nebo se navzájem zničí? 

Vládne ohni, ale žije v krutém světě, kde vládne led. První díl nové série Ledové krve. Říká se, že protiklady se přitahují. Někdy to ale neplatí! Ruby, která vládne ohni, žije v krutém ledovém světě. Když je její matka zavražděna, přidá se k rebelům, aby jim pomohla zastavit šíleného Krále ledu. Než se zapojí do boje, je zajata a donucena bojovat v turnaji proti nejlepším ledovým bojovníkům. Jeden z nich jí ale není lhostejný. Oheň a led jsou nepřátelé na život a na smrt, společně však můžou vytvořit sílu, která vše změní.

Knihu vydalo nakladatelství CooBoo.

Po strništi bosZdroj: DeníkPo strništi bos

Přečtěte si předlohu ke stejnojmennému snímku, který právě vtrhnul do kin a přinesl čerstvý vítr do české kinematografie. Jedná se o autobiografii Zdeňka Svěráka, která se prolíná s vymyšleným příběhem. Dokážete odhalit, co se skutečně odehrálo a co ne?

Není to kronika mého dětství ani naší rodiny, chtěl jsem, aby to byla krásná literatura. Autoři takové literatury nejen vzpomínají na to, co viděli a slyšeli, ale také si vymýšlejí a fantazírují, aby jejich příběh stál za řeč. V knížce vyprávím o tom, jak byl malý kluk přesazen z města na venkov a co to udělalo s jeho duší. Jsem to já a nejsem to já. Je to mozaika, v níž jsou některé kamínky pravé a jiné přidané. Ale vy byste neměli poznat, který je který.

Knihu vydalo nakladatelství Fragment.

Colorado KidZdroj: DeníkColorado Kid

Fanoušci Stephena Kinga zbystřete! Mladá reportérka přijíždí na odlehlý ostrov a rozhodne se vyřešit záhadu a odhalit identitu muže, který byl před lety nalezen na pláži zavražděný. Možná se přesvědčí, že na některé otázky neexistují odpovědi… Na základě příběhu vznikl např. seriál Městečko Haven.

Některé záhady zůstanou nevysvětlené…
Studentka žurnalistiky přijíždí na odlehlý ostrov kvůli stáži v místních novinách. Jednoho dne se dozvídá, že ostrůvek skrývá záhadu, o níž jí dosud nikdo neřekl. Nakonec jí kolegové z redakce celý příběh vyprávějí: Co byl zač ten muž, který byl před čtvrt stoletím nalezen mrtvý na pláži, kdo ho zabil a proč? Vyšetřování případu opakovaně vedlo do slepých uliček a dodnes se mnoho neví. Místní redaktoři jsou neobjasněným příběhem „Colorado Kida“ fascinováni, vyprávěním utužují dávné přátelství a zároveň zkoušejí profesní vytrvalost mladé stážistky. Kniha není detektivkou, protože nepřináší odpovědi.

Knihu vydalo nakladatelství Beta – Pavel Dobrovský.

Co by můj syn měl vědět o světěZdroj: DeníkCo by můj syn měl vědět o světě

Fredrik Backam se vrací na literární scénu a daří se mu humorem jeho vlastnímu zlehčit veškeré problémy a nedostatky spjaté s dnešní moderní výchovou. Je to vtipná zpověď otce, který se snaží být tím nejlepším rodičem, a to i za pomoci googlu. 

Fredrik Backman vtipně stírá všechny úzkosti a nedostatky rodičů jednadvacátého století v půvabné knize plné upřímných obav a nepodmíněných vyznání lásky, která zasáhnou čtenářovo srdce.
Mému synovi. Už teď se ti omlouvám. Za všechno, co udělám špatně. Za všechno, k čemu se nedostanu. Za minibus. Za kraťasy. Za tričko s nápisem „Správní chlapi váží přes 90 kilo“. Za snahu dát si „high five“ s tvými kamarády. Za tuto knihu. Knihu o věcech, které bys měl podle mě vědět o světě. O fotbalu, IKEA, o tom, jaké to je být mužem, o Bohu a smažené snickersové zmrzlině. O tom, jaké to je ztratit klíčky od auta a proč musel táta zabít zpívající plastovou žirafu. Tato kniha je především o snaze být dobrým rodičem. Protože chci, abys věděl, že jsem se vážně snažil úplně nejvíc, jak jsem uměl. Nikdo negooglil tolik jako já.

Knihu vydalo nakladatelství Host.

Růže mají trnyZdroj: DeníkRůže mají trny. Román o Alžbětě I.

Vydejte se do historie, konkrétně do Anglie šestnáctého století. Známá autorka otevírá čtenáři svět plný intrik, elegance, lásky, ale i zrady. A to prostřednictvím hlavní hrdinky Elin, která se stane dvorní dámou Alžběty I. 

Co si počít, když vás služba u královny může připravit o manželství i o život?
Roku 1565 se sedmnáctiletá Elin vydává ze Švédska na nebezpečnou cestu do Anglie. Před sebou má dobrodružství, kterým vystoupá do závratných výšek tudorovské moci – stane se nejvýše postavenou dvorní dámou královny Alžběty. Román bestsellerové autorky představuje napínavý příběh lásky, klamu a elegance. Působivě popisuje léta, která předcházela popravě skotské královny Marie Stuartovny, a brilantně ukazuje, co znamená zrada.

Knihu vydalo nakladatelství Knižní klub. 

Volání netvoraZdroj: DeníkVolání netvora: Příběh života

Ne vždy musí mít netvor hrůznou podobu netvora a chtít člověka sežrat. O tom se přesvědčí hlavní hrdina Conor, po němž chce netvor úplně něco jiného. Něco, co pro mnohé je to nejnebezpečnější ze všech – pravdu. Příběhy mají silnou moc…

Třináctiletého Conora navštěvuje noc co noc netvor. Není to však ten, kterého Conor očekával - ten z noční můry, jež ho pronásleduje od doby, kdy jeho maminku začali v nemocnici týrat neúspěšnými léčebnými procedurami. Tenhle netvor je jiný. Je to tajuplný přízrak z dávných časů, ukrývající se v podobě starého stromu za domem. Je tu proto, aby Conorovi vyprávěl tři příběhy. Na oplátku ale něco chce. Tu nejnebezpečnější věc ze všech. Chce pravdu.

Knihu vydalo nakladatelství Slovart.

Než odejdešZdroj: DeníkNež odejdeš

Je libo trochu té romantiky? Zoe a Ed k sobě dlouho hledali cestu, ale nakonec se stali manželi. Bohužel Ed jednoho dne zemře, a to zrovna ten den, kdy mu Zoe řekne nepěkné věci. Nicméně díky zázraku dostane šanci to napravit… Podaří se jí to nebo minulost zvítězí?

Láska někdy přichází pozvolna. Zoe a Ed se znali od mládí, vždy si byli poblíž, ale nikdy spolu. Až po letech se mezi nimi cosi změní a jejich budoucnost se začne ubírat po stejné cestě. Ale kromě radosti je čeká nejedno klopýtnutí, a jednoho obyčejného dne Zoe řekne svému manželovi pár zlostných slov… Toho dne, který je Edův poslední. Zoe je zlomená žalem a lítostí nad tím, co Edovi řekla, a co mu naopak říct nestihla. Pak ale dostane zázračnou šanci postavit se s ním znovu na začátek. Poučí se ze svých chyb, anebo se minulost změnit nedá?

Knihu vydalo nakladatelství Ikar.