Prostor kina Varšava v centru Liberce opět po prázdninách ožil. V neděli proběhlo slavnostní zahájení nové sezóny, která přinesla řadu změn. Po problémech s provozem kavárny, kdy odešli provozovatelé oblíbeného Kina Kávy, se situace stabilizovala.

V kině Varšava
Zhruba 60 milionů bude stát oprava kina Varšava

NOVÁ KREV

Spolek Zachraňme kino Varšava našel v osobě Jany Panáčkové Feixové novou provozní a zároveň produkční části programu. Na starosti bude mít především program pro děti. „Pracovala jsem jako projektový manager. Ve Varšavě chceme vytvářet místo setkávání s dobrou atmosférou, kde se lidé mohou dobře najíst a napít a zároveň se tady případně i něco naučit,“ řekla nová provozní a dodala, že kromě dětských kroužků a dílen, je prostor otevřen i pro dětské oslavy. Zároveň bude prostor Barrandoffu využívat i Základní umělecké škola. „Se ZUŠkou pravidelně spolupracujeme, máme tady hudební koncerty jejích žáků. Nově by měl prostor ve Vrašavě využívat také dramatický soubor,“ vysvětlil Ondřej Pleštil, člen spolku Zachraňme kino Varšava, který kino provozuje. 

Kino Varšava.
Kino Varšava vstupuje do další sezóny

ČTVRTÁ SEZÓNA

„Do čtvrté sezóny jsme vstoupili s mírně opraveným prostorem v patře kavárny. Zároveň pracujeme na projektové dokumentaci ke stavebnímu povolení na rekonstrukci velkého filmového sálu,“ dodal Pleštil. Moderní multifunkční sál si vyžádá investici několik milionů korun. Stále ale není jasné, jestli na rekonstrukci budou peníze. Možnosti financování ale jsou. „Záleží na politické reprezentaci. Buď se prosadí dotační projekt nebo se postupnými kroky bude rekonstruovat z rozpočtu města,“ vysvětlil Pleštil možnosti. Hlavní hvězdou zářijového programu je berlínská kapela When the hands point up the excitment starts. Koncem září představí festival ANINET 20 nejlepších animací z celého světa.